Köksplanering och middag i Tyresö

Länna var det ja. Första anhalten: HTH Kök. Vi tog en vända i butiken men insåg ganska snabbt att det mesta var ganska fult. Det var en lucka som vi gillade som vi hade kollat ut sen innan, men den fanns inte om man vill köpa den som ”gör det själv-lucka” så vi åkte över parkeringen och gick in på Kvik istället.

Mycket snygga grejer men jag var redan helt klar över hur jag vill att luckan ska se ut så det var bara att leta reda på en sån och sen sätta sig med en i personalen som ritade upp köket åt oss. J hade visserligen ritat upp det hemma (många många gånger) men det var ändå lite skönt att låta en som kan sina saker få rita upp också. I två timmar satt vi där och när vi gick därifrån var vi väldigt nöjda med både all hjälp vi hade fått och med offerten vi hade i handen. Det är mycket möjligt att det blir ett Kvik-kök men än så länge har vi gott om tid att bestämma oss.

Eftermiddagen ägnades åt chokladkakebak och åt att sova middag. Malte var ovanligt gnällig och somnade redan en timme tidigare än han brukar och jag är övertygad om att det hade med vädret att göra. En kort stund efter följde jag efter och lade mig för att sova jag med. Efter två timmars sömn, en hel timme mer än vanligt, vaknade Malte lagom till att vi skulle åka ut till Tyresö Strand.

Till middag blev det fredagskyckling. Detta uppskattades av Malte som åt snabbt och mycket. Så himla skönt att han äter ordentligt igen! När klockan började närma sig nio som är hans läggtid var han fortfarande pigg och glad så vi stannade kvar för lite mer vin, kaka och lagom livlig diskussion om livsfilosofier. Först klockan elva lades Malte ner i sin säng här hemma. Han var vaken men jag testade att lägga ner honom och visst var han trött. Han somnade bums utan ett ljud. Skönt med såna nattningar.

Nu ska jag också sova. Jag kommer somna bums jag med, garanterat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *