Konstlöst.

20120810-101212.jpg

Finn ett fel. Eller jovisst det finns fler, till exempel att vår gamla kökslampa inte ska hänga där utan egentligen bara är ett provisorium, men det finns ett fel till som liksom slår över allt annat. Den tomma väggen. Jag har alltid haft tomma väggar, ända sedan jag flyttade hemifrån. Att välja ut ett motiv på en tavla är bland det svåraste som finns, därför har jag undvikit besluten och låtit väggarna stå nakna. Tills nu. Vi måste få upp tavlor!

Den här köksväggen måste fyllas. Antingen sätter man upp flera tavlor som passar ihop eller så köper man EN stor. Vi är inne på det senare alternativet och jag har egentligen bara tre kriterier som behöver uppfyllas:
1. Det ska vara en canvastavla
2. Tavlan måste vara STOR så att den fyller upp, futtiga 90 x 150 cm funkar inte.
3. Motivet ska vara abstrakt, lite pop artigt och i klara grälla färger. Inga mesiga pasteller

Att få ihop dessa tre är svårare än man kan tro. Både jag och J har surfat runt och antingen är tavlorna för små eller så är motivet och färgerna för mörka. Men att hitta en tavla som ska passa KAN ju inte vara en omöjlighet, kan det verkligen det? Någon som har tips?

12 thoughts on “Konstlöst.

 1. Kanske du ska testa med att måla en själv – ska motivet vara abstrakt så är det väl inte nån större match, bara att sätta färger. Malte skulle säkert hjälpa till!

 2. Vi köpte en tavla från ett ställe mittemot Fredells i Sickla. Kommer inte ihåg vad det hette men ligger i den där lilla allen där. De har canvastavlor i alla möjliga mönster och storlekar. Billigare än vanligt för det är studenter från typ Konstfack och folkhögskolor. Vi köpte en ganska stor oljemålning för typ 3000 kr tror jag.

 3. Jag vet precis vilken butik du menar Linda! Gick alltid förbi där när vi bodde i Hammarbyhöjden. Kanske kan vara värt ett besök – hoppas de har STORA tavlor!

 4. hej

  har ni kikat på chilli i barkarby. de har jätte fina tavlor. stora o mörka som ljusa för ett bra pris..

  lycla till.
  catta

 5. Dem har stoooooora tavlor! Vi fick inte plats med vår i bilen (vi är så jäkla pantade så vi trodde det) så det var ett himla krångel att få hem den utan släp 🙂 Och då köpte vi ändå en mellanstorlek….och den täcker halva vardagsrumsväggen fint. Jag ville ha också ha in lite färg med hjälp av tavlor! Tavlan gjorde verkligen jättemycket till ett annars väldigt vitt vardagsrum.

 6. Elin, vi har den lösningen som plan B. Inte en bild på Malte men kanske en på huset!

 7. Jag har en bild på mig själv som jag photoshopat. Man ser inte ens att det är jag längre. Bara massa streck typ…
  Den har legat på min dator i flera år men en dag kommer den nog upp på en canvas..

 8. Pingback: Ett steg närmare ett hem. | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *