Köttbullar i Sjöstaden.

Det var alldeles för länge sedan vi var hos farmor Jeanette och Kåre, de kommer till oss istället. Sist vi var där var ett år sedan, jag minns att Anton var en yttepyttebebis. Nu var det annat. Han sov under lunchen men sen var det full fart med att upptäcka en ny miljö. Malte höll givetvis sin farmor sysselsatt med att leka, det brukar han göra. Det skulle lekas, byggas koja (givetvis) och leka ute i ”parken” utanför deras hus. Det sistnämnda lyckades vi övertala honom att låta bli, ingen av oss hade lust att gå ut i grå fukt.


Kolla den hibiskusen! Rejält nedklippt och ändå helt fantastisk. Den är tydligen 20 år gammal så ungefär 2033 är min planta lika läcker och har en lika tjock stam. Om den lever då vill säga.

Den stora hibiskusens barn. Sjukt fin den med.

Jeanette bjöd på hemgjorda köttbullar och för fasen vad gott det är. Jag tycker ändå att vi är ganska duktiga på att undvika halvfabrikat osv, vi lagar och bakar det mesta från grunden. Det finns dock några undantag: oxpytt och köttbullar. Dem plockar vi i frysdisken. Jag fick något ryck en gång och stod och rullade köttbullar på typ tre kilo färs som jag sen frös in. De var så goda att de gick åt i en rasande fart. Kanske borde jag göra en da capo på det, det är ju verkligen en helt annan grej. Och sen julmust till det, det är ett vinnande koncept!

Jag är den första som skriver under på att Stockholm är otroligt vackert. En dag som denna är det dock svårt att övertala en icke övertygad om det…

2 thoughts on “Köttbullar i Sjöstaden.

  1. Häll köttbullegegget i spritser. Spritsa ut bullarna i långpannor, och in i ugnen. Sen steker du dem när de ska ätas för lite stekyta. Det är typ lättare och mindre besvär än att steka köpebullar. Så gör jag alltid till jul iallafall.

    Jag när en idé att jag alltid ska göra egna köttbullar nån söndageftermiddag för att ha under veckan. Men det liksom blir aldrig tillfälle. Men du verkar mycket mer pysslig med mat och bak än vad jag är. Och sitter du på nått kick-ass recept på goda köttbullar så får du gärna dela med dig. Jag utgår från receptet i Bonniers Kokbok men tycker det är lite lam smak.

  2. Sprits säger du! Ska testa det.
    Jag har absolut inget bra recept men jag pratade med min svärmor som sa att hon har i kalvfond. Kan det vara grejen kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *