Landa Beach och gyros

Jag lyckades inte ladda upp några bilder igår så jag valde att låta bli att blogga och spara det till idag.

Vår första riktiga dag här på Cypern tillbringades på stranden. Hade det inte varit för Malte så hade vi legat där hela dagen men nu fick vi nöja oss med knappt en timme. Det var lagom. Efter en lagom seg frukost på morgonen gav vi oss iväg till turiststråket i Ayia Napa som är grannbyn till Paralimni. Vårt ärende: en solhatt och något att bada i för Malte. Det fick bli ett sån där klassisk lång t-shirt med fransar nertill, precis likadan som jag och Vickan badade i när vi var små, fast grå och inte rosa. Solhatt var lite svårare att hitta då det stod Pretty Girl eller Barbie på alla, så jag fick nöja mig med en oreange med en så diskret applikation som möjligt.

Efter shoppingen tog vi oss ner till en av stränderna, Landa Beach valde vi, och eftersom vi bara skulle vara där en kortis så struntade vi att hyra några solsängar och traskade ner till strandkanten istället. Malte, som varken har gått på babysm eller simskola förut, tyckte först att vattnet såg spännande ut men blev sen lite rädd när de små vågorna slog mot hans fötter. Det tog därför en stund att få honom att slappna av och vi fick ha honom i famnen hela tiden. Därifrån kunde han tryggt plaska lite och titta på min pappa som hoppade omkring och underhöll.

Efter badet åkte vi hem igen och då var Malte helt slut och drog till med en tvåtimmars i vagnen. Vi har sådan tur att altanen blir skuggig redan runt tolvtiden så här på hösten så jag behöver inte oroa mig mig för att Malte ska bränna sig i solen. Han kan alltså röja runt bäst han vill, det enda vi är lite oroliga för är att han ska upptäcka kaktusrabatten…

Jag och Vickan har några önskemål på mat som vi har saknat, så idag blev det take away från Vokolidas. Gyros! Vi älskart! Vi fick lite besök också i form av pappas kusiner Kokos och Maro. Maro blev överförtjust i Malte då han gick med på att sitta i hennes knä hela kvällen och när hon fick ge honom sin flaska välling så var hennes dag gjord tror jag.

4 thoughts on “Landa Beach och gyros

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *