Läser för att han vill.

Plötsligt händer det! Det lossnar! Malte har inga problem med läsningen, han ligger väl ungefär där man brukar ligga när man går i ettan, eller till och med snäppet ”bättre” än så, men han har inte haft någon som helst läslust. Han har läst för att han måste. För att skolan vill att han ska göra det. Men så nu, från ingenstans, har han helt plötsligt funnit tjusningen i att krypa upp i fåtöljen och plöja böcker. Äntligen! Jag är barnsligt glad över detta och hoppas innerligt att det håller i sig. 🙂

3 thoughts on “Läser för att han vill.

  1. Vad kul! Det är nog väldigt individuellt när det kommer. För Ioanna lossnade det faktiskt inte förrän i somras, trots att hon lärde sig läsa vid fyra års ålder och läste helt obehindrat i skolan och trots att vi har drivor av böcker här hemma.

  2. Vad duktig han är, och vad häftigt att han tycker det är kul! Jag är impad över hur skolan hanterar läsningen också, att alla barnen inte tvingas läsa högt inför varandra och med samma text. Att man får välja bok själv i sin egen nivå när det är läsläxa. Sånt bidrar nog till läslust.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *