Läsmarathon på Kreta.

Åker man på charter med poolhäng och inga barn så finns det ABSOLUT ingenting att göra utom att sträckläsa böcker. Och det är alldeles alldeles underbart. Just det här att kunna läsa ett kapitel och veta att jag kommer att få läsa även det nästa utan att bli störd. Eller att just läsa två kapitel på raken utan att somna… Helt fantastiskt!

20120731-153128.jpg

  • Cirkeln av Strandberg & Bergmark Elfgren – Detta är första boken i trilogin som har tagit ungdomslitteraturen med storm. Stor succé. Största anledningen till att både jag och J läste den var att Sara Bergmark Elfgren var klasskompis med J på gymnasiet. Hade jag arbetat som gymnasielärare nu hade jag nog jobbat med den här boken.
  • Kråkflickan och Hungerelden av Eriksson & Axlander Sundquist – Dessa är de två första delarna i trilogin om Viktoria Bergmans svaghet.. Det var länge sedan jag så glupskt läste två böcker som de här. Galet spännande, läskiga, obehagliga och välskrivna. Js kommentar efter att han hade läst dem var att det var lite väl många döda barn i de här böckerna.Trean har redan kommit ut men jag gillar pocket så jag får snällt vänta. Rekommenderas verkligen!
  • Livet Deluxe av Lapidus – Tredje i boken i trilogin om Stockholms undre värld. Jag har läst de första två men kommer knappt ihåg dem. Man kan med andra ord se dem som fristående böcker. Det här var lite lagom spännande men inget som jag väntar på filmen för.
  • Jag är Zlatan Ibrahimovic av Lagerkrantz – Ja! Vilken härlig bok! Faktiskt! Jag är varken ett sportfan eller Zlatanfan men visst har jag snappat upp att killen är cool. Boken bekräftar detta – för helt ärligt är väl det bokens själva uppgift. Att stärka det varumärke han har byggt upp. Loved it.
  • Det du inte såg av Sjöberg och Luttemam – Till skillnad från Zlatanboken så kunde jag liksom inte köpa den här historien. Jag menar inte att den inte är sann (det bryr jag mig faktiskt inte om) men jag kunde inte ta mig till den. Med den brist av ödmjukhet som Sjöberg har gjort till sitt signum, så blir han inget annat än en osympatisk person för mig. Därför har jag också sextio sidor kvar av den här boken, det finns liksom inget sug att läs klart.
  • One thought on “Läsmarathon på Kreta.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *