Läsning i sjukhussängen

När vi åkte in i lördags hade jag inte en tanke på att jag skulle bli inlagd på sjukhuset så jag hade ingenting med mig. Jag hade nog ändå inte brytt mig just då när jag tänker efter.

När jag hade slutat spy, och yrseln bara slog till när jag rörde mig, började jag bli lite uttråkad och kom på att jag faktiskt hade en bok i väskan. När jag var hos Carro förra veckan lånade hon ut Så överlever du ditt första år som mamma av Vicki Iovine till mig. Jag hade egentligen tänkt att vänta med att läsa den till lite senare, men i brist på annat satte jag igång. Askul läsning! Nu längtar jag efter juli nästan mer än tidigare! Samma författare har tydligen skrivit Handbok för gravida också, och om den är lika rolig så läser jag den gärna.

Efter att ha plöjt den bad jag J att ta med en bok hemifrån som jag hade bröjat på. Det var Js farmor som hade lånat ut Vem vill bli miljardär? av Vikas Swarup till mig. Det är den boken som filmen Slumdog millionaire är baserad på och eftersom jag inte ännu har sett den tänkte jag att jag kunde läsa den för att sedan jämföra.

Själva ramberättelsen är ju rätt påhittig, att man får lära känna huvudkaraktären genom att han är med i ett frågesportsprogram vilket varvas med återblickar från hans liv. Underhållande läsning, men upplösningen var lite fånig. Eller det var snarare twisten som jag irriterade mig på. J försäkrade mig dock att den twisten var borttagen från filmen och det verkar ju lovande. Jag få väl se om jag tycker att den är värd åtta Oscar. Jag tvivlar faktiskt.

Efter denna bok började jag på New York trilogin av Paul Auster men vi får se när jag hinner läsa ut den. Det är så mycket lättare att plöja när man ligger i en sjukhussäng och inget annat lockar. Eller jo, en massa annat lockar, men man är ju fast där liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *