Lekdag mitt i city

Vilken kanondag vi har haft! Precis som förväntat.

Eftersom J är bortrest kan jag inte gå ner och träna. Därför passade jag på att ta en promenad in till stan då det dessutom var perfekt väder för det. Inte för kallt, inte för varmt. Min förhoppning var också att jag skulle få känna av lite bröllopsanda på gator och torg. Ingen kärlekskänsla fick jag dock utan fick nöja mig med SVT-skyltar runt Slottet. Jag gick inte utefter Skeppsholmen heller så det kanske inte är så konstigt att jag inte fick några bröllopsvibbar.

Det var länge sedan jag gick i city. Oftast sträcker sig inte mina äventyr längre än till Söder och ska jag vidare blir det oftast kollektivtrafik. Jag kände mig som en lantis! Vad mycket folk det var överallt!! Och de skulle gå precis där jag ville gå! Usch. Malte gillade iaf promenaden, speciellt genom Gamla Stan för då gick vi över kullersten. Då passade han på att låta extra mycket så att rösten vibrerade ordentligt. Han kan roa sig själv den här killen,

Upp för Drottninggatan gick vi tills vi hamnade hos Lovisa och hennes grymma lägenhet mitt i smeten. Fönster i fyra väderstreck mitt i stan är väl inget man tackar nej till direkt. Alfvan och Ida var redan där med Lilla A och lilla Lykka. Lagom till lunchen kom även Sandra och hennes Benjamin.

Vi blev bjudna på lyxlunch. Vi serverades nämligen en personlig favorit; pasta med en smaskig tomatsås, självklart med tomat och mozzarella som tillbehör. Hur kan något så enkelt vara så gott? Arbetsfördelningen var rättvis. Medan Lovisa kokade pastan och lade upp allt i fina formar så hade kocken Hans redan gjort tomatsåsen (med congac i!) så att den var färdig för oss att äta när vi kom.

Efter lunchen förflyttade vi oss in till vardagsrummet där alla barn fick leka medan vi åt vattenmelon (tjoho!) och ett helt fat med massor av fikabröd i alla dess former. Ett tjoho till på det! Jääättetrevligt var det verkligen! Vi har riktigt kul när vi träffas, och alla barn funkar precis lika bra tillsammans! Utan de här tjejerna så hade jag nog fått pallra mig ner till Öppna förskolan för länge sen men nu kan jag spara på det.

När eftermiddagen närmade sig var det dags att traska hem. Sammanlagt har det blivit 13 kilometer idag. I ballerinaskor! Jag är fan stenhård!

Här kommer lite bilder från dagen. Vi får se om det kommer fler, kanske stjäl ett par av tjejerna sen.

Vaddå bullar? Nä, jag äter hellre stearin!

Precis. Man ska dela med sig.

Varför Malte ser helt skräckslagen ut vet jag inte men man kan ju undra vad Sixten sa till honom ögonblicket innan...

Malte och Lilla A har upptäckt leksakslådan. Ta skydd!

Värdinnan Lovisa med söta Sixten

Ida tar en paus i soffan medan Alfvan ordnar med melon till Lilla A. Lykka röjer i vanlig ordning.

Sandra med lille Benjamin som är äldst i barnaskaran.

Texten är väl överflödig men det här är alltså Sixten!

Leksaken i taket var en hit för Lykka som nästan fick nackspärr på kuppen. Toka!

4 svar på ”Lekdag mitt i city

  1. Meh hallå! Jag äter ju vattenmelon ser du väl?

    (Nappen hade iofs samma färg men låg nerpackad i skötväskan under hela besöket.. 😉 )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *