Lekdejt! Och fika!

Det var ett helt okej väder för att vara ute i idag, förutom att det var sjukt kallt, men vi valde att stanna inne ändå. Jag tycker om att sitta hemma en dag ibland. Idag behövde vi dessutom inte vara ensamma då vi hade besök på schemat, sånt är alltid trevligt.

Vid halv elva ungefär plingade det på dörren, något som alltid får Malte att bli exalterad. Det var Maltes kompis Sixten tillsammans med mamma Lovisa och lillebror Baxter. De kom hit för att äta lunch och helt ärligt låta Malte leka av sig lite, han har ju haft det ganska tråkigt de senaste dagarna.

Till skillnad från igår, då Malte var ganska gnällig och ville att jag skulle vars med när han skulle leka med Emelie, så var Malte i stort sett sig själv när han och Sixten lekte loss. Det var otroligt skönt att se den gamla vanliga Malte, dessutom var det kul att se att de två små faktiskt interagerade med varandra. Nu när de börjar bli större lägger de märke till varandra på ett helt annat sätt än tidigare. Lyssnat till och med på varandra när de pratar. Underhållande och lugnande att se.

Eftersom de var upptagna med att leka så kunde jag och Lovisa prata ganska ostört. Eller ja, mer ostört än vad småbarnsföräldrar är vana vid iaf. De här stunderna uppskattar jag verkligen och lägger i minnesbanken,

Jag bjöd på lunch; kyckling, bulgur och ugnsstekta grönsaker, och Lovisa bjöd på fika. Hon hade med sig de saftigaste bullarna jag har ätit på länge! Min mamma bakar sjukt goda bullar men de här är nog med och bråkar om topplatsen faktiskt. Jag väntar mig receptet i inboxen inom kort och då ska det lussebakas! Jag har ju fortfarande inte gjort det!

Efter en heldag tillsammans plockade Lovisa ihop alla sina barn och åkte hem. Då var klockan halv fyra och barnen hade fortfarande inte sovit någonting. Det är nog ett rekord i Maltes fall men det är svårt att varva ner när man har en kompis som lockar till lek.

Nu har vi gosat upp oss i soffan alla tre framför Criminal Minds. Jag tycker att det är så obehagligt att jag bara tittar på det när J är med. Jag tror att jag har blivit lite mörkrädd på äldre dar, det kanske beror på att jag har mer att vara rädd om än tidigare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *