Lidl och en stund i solen

Jag hade kollat vädret på yr.no och fått veta att vi skulle få en ganska solig dag. Gissa min besvikelse när det inte bara blåste kalla vindar och himlen var genomgående grå med inslag av mörkgrått. För att få dagen att gå, och för att mina föräldrars kyl och frys ekade tomma efter vintern, tog vi en tur till Söderhamn och Lidl. Vi var nämligen på jakt efter god tysk korv.

Jag är inte så hemma på Lidl och deras sortiment. Jag har varit inne på Lidl i Orminge en gång i tiden och jag minns att de hade synnerligen korkade kassalösningar med ett långt band för pålastning av varorna men bara en kort liten bänksnutt efter att varorna hade passerat kassörskan vilket innebar att man snabbt måste slänga ner alla varor i kundvagnen igen för att sedan ställa sug vid sidan av och packa ner allt i påsarna.

Så var det även här i Söderhamn så man har inte insett att det här är ett väldigt opraktiskt system. Jag ska tillägga att jag när J bodde i Tyskland, fick se med egna ögon att det här är ett tillämpat kassasystem inte bara på Lidl utan alla matbutiker. This is how we do i german style!

Anyway, det var bara en parentes. Vi handlade i alla fall på Lidl och åkte sen de dryga tre milen tillbaka till Stugan för att möta ännu mer gråmulet väder. Så trist! J avlägsnade sig snabbt och åkte hem till Stockholm då jobbvecka i Malmö väntar, medan vi stannade kvar i hopp om att solen skulle göra sin återkomst. Och det gjorde den! Medan Malte sussade i vagnen fick jag sitta och värma mina kalla kinder i de varma solstrålarna och vips blev Alex glad igen. Det är verkligen härligt att vara här när vädret är bra. Nu har jag och Malte en vecka framför oss utan pappa J men med mina föräldrar och moster Vickan. Kommer bli asbra det här!

2 thoughts on “Lidl och en stund i solen

  1. Om man kan kopa en san gullig unge pa Lidl sa ska jag bli stamkund dar !

  2. Det förstår jag. Han är nämligen gulligare än någonsin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *