Lilla julafton i Tyresö

Vi har haft en kanontrevlig dag ute i Tyresö och det är med proppfulla magar vi har kommit hem med en grinig liten Malte som vägrar somna…

Många tycker att julmat är tråkig mat. Det tycker inte jag. Det är ju asgott! Men efterrätterna gillar jag extra mycket. Idag bjöds det på en efterrätt som jag inte har ätit på jättelänge; Ris a la Malta. Eller apelsinris… Det dividerades en stund om vad dte egentligen heter, gott var det i alla fall.


Visst ser det juligt ut?  
   

J var från början inte helt nöjd med mitt val av kaka. Det slutade med att han åt upp halva formen, så han verkade gilla den.

Vi hade bestämt att vi inte skulle dela ut några julklappar men Malte blev ändå inte utan. Såklart. Han fick leksaker som man ska leka med såväl på land som i vattnet. Ett par fräsiga badbyxor fick han också så det kanske bler en babysimkurs i alla fall… Malte gillade leksakerna medan hans mamma blev extra glad över alla kläder han fick. Kläder från Polarn är liksom en favvo!

Vi var några stycken runt middagsbordet. Hur alla dessa människor är släkt med Malte är för krångligt att gå igenom, men han gillade uppmärksamheten.

Strike a pose!

    

Två iakttalegelser hanns med under eftermiddagen. Den första var de tre hjortarna som sprang över tomten. Jag fick skynda mig att fota innan Maria gav sig ut och schasade iväg dem. Här är vi verkligen på bystan, eller hur? Det syns ju. Och grejen är att vi ska bo ungefär 500 meter härifrån om ett par år.

Den andra iakttagelsen är dessa fjärrkontroller som ligger i köket. Maria är rädd att de ska bli kladdiga så hon har snurrat in dem i gladpack. Jag kommenterar inte det.

     

7 svar på ”Lilla julafton i Tyresö

  1. Gud så mysigt det ser ut!!! Ooo snart är det julafton o snart åker vi. Tråkigt att vi inte har hunnit setts innan. MEn det får vi ta igen när ni komme hem bruna o danna.. hehe. kram kram

  2. du kanske inte ville kommentera iden me gladpack, men de tänker jag!
    Super smart ide! i morgon kommer mina fjärrar se lika dana ut =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *