Linda Skugges kappa har vänt

Jag läste en krönika skriven av Linda Skugge där hon menar att äktenskapet är en kvinnofälla. Det må så vara om man låter det bli så.

Det jag blev så arg på är att den här kvinnan vänder kappan efter vindern beroende på hur hennes eget liv ser ut för stunden, och vad som passar henne just då. De senaste åren har hon inte gjort annat än framställt sig själv som superkvinnan som orkar allt. Hon kombinerar karriär och moderskap, och hon sliter och har sig, och hon gör det så bra att alla som inte klarar det lika bra som hon är misslyckade gnälliga kvinnor och mammor.

Hon har skrivit en hel del om kärnfamiljen och om hur många par ger upp alldeles för lätt nu för tiden. Att alldeles för många barn blir skilsmässobarn för att vuxna människor inte kan kommunicera med varandra. De kan hon mycket väl ha rätt i, men nu när hon själv ska skilja sig efter 14 års äktenskap så är det annat liv i skällan. Istället för att skriva en krönika om att hon kanske har varit för svartvit i hennes synsätt tidigare, eller att hon tycker att det är tråkigt att det här äktenskaoet inte höll, eller ja vad som helst, så skriver hon istället en krönika där hon menar att äktenskapet är en kvinnofälla.

Jag är ledsen Linda Skugge, men jag har väldigt svårt att ta dig på allvar, när du vänder kappan efter vinden.

Vidare skriver hon att hon är en sån otroligt bra mamma för att hon jobbar och är självförsörjande. Hon är världens bästa förebild för sina barn för att de får se en kvinna som reder sig själv. Absolut, det är en jättebra förebild, men när hon fortsätter med att skriva att hon tycker att man inte ska skämmas över att köpa in hushållsnära tjänster och att det är en stor jämlikhetsreform och att ”jag tror på att jobba och lägga pengarna på hög och sen göra det man känner för”, då blir jag bara provocerad!

Det är jättebra att man kan köpa hem städtjänster, det är skitbra, men alla ensamstående mammor har inte samma månadslön som Linda Skugge. Alla ensamstående mammor har inte möjligheten att lägga pengar på hög för att köpa hem en person som kommer och städar ens hem. Hur fan har hon fått för sig det?! Och ska alla dessa ensamstående mammor skämmas nu, och inte känna sig som lika bra förebilder till sina barn som Linda Skugge?

Detta kommer från en kvinna som har försörjt sig på att skriva en krönika i veckan i Expressen sedan hon var 19 år. Vad fan vet du Linda Skugge? Jag blir så nedrans sur!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *