Linsbiffar och toscabulle med Elin!

Jag är handbollsänka den här helgen då J är nere i Malmö för att se bronsmatchen och finalen. För att inte sitta hemma och tråka alldeles själv, och med Malte förstås, så bokade jag upp min lördag med Elin. Vi konstaterade att det var länge sedan vi sågs och ännu längre sedan hon och Malte träffades. Det var i somras så det har ju hänt en del sedan dess!

Vi skulle mötas upp på Coopen och då vi hade lite tid över bestämde jag mig för att Malte skulle få gå hela vägen dit för allra första gången. Jag har nojat mig lite över bilvägen som man går utefter men jag ville se hur det skulle gå.

I vanliga fall är han som en hund som ska stanna och nosa på varenda liten grej man passerar, dessutom vill han gärna vika av på alla vägar som går åt fel håll. Idag fick han dock lite fart i benen och gick koncentrerat framåt. Jag tror att det var så spännande för honom att han glömde att stanna och titta på allt.

Framme på Coopen mötte vi Elin och det var tur det, för att handla själv med Malte är nog en mardröm. Han for kors och tvärs så medan Elin fick springa efter honom så fyllde jag varukorgen med allt vi behövde till de inplanerade linsbiffarna. Elin är vegetarian vilket är lite av en utmaning för mig vad gäller fantasin. Som tur var hade J slängt ut linsbiffar som förslag och jag nappade. Jag har bara gjort linsgryta tidigare så det här var ju spännande!

Med hjälp av Elins erfarenhet och expertis (och en kokbok) blev det ett gäng sjukt goda linsbiffar! De här kommer jag göra igen, och då behöver jag inte en vegetarian som sällskap! Smaken var smaskig och konsistensen gillade jag då det inte bara var mosade linser utan även mixade solrosfrön och hasselnötter. Crunchy!

Malte blev trött och i ett försök att få honom att somna gav jag honom en flaska välling och trodde att han skulle sätta sig i soffan med den. Medan vi lagade maten blev det en stund misstänkt tyst och jag smög att leta efter Malte. Så här hittade jag honom; i mystagen med Silje!

De kanske kan bli vänner en dag!

Efter lunch och Elins härligt degiga medköpta bullar begav hon sig hemåt och lämnade mig och Malte att ha en myskväll för oss själva. Vi har ätit middag, läst en bok, badat och nu blir det soffhäng. Jag är besviken på kvällens TV-utbud men känner jag mig själv hinner jag somna innan lördagsfilmerna ens hinner börja så det gör inget!

2 thoughts on “Linsbiffar och toscabulle med Elin!

  1. Hm, kokboken följde med Elin hem så du får helt enkelt lita på mitt minne! Vi följde heller inte receptet utan gick en del på Elins intuition, det funkar tydligen också. Ok, here it goes:

    Koka 2 dl röda linser i typ tio minuter tills det blir mjukt i buljong tillsammans med en skivad lök och en klyfta vitlök.

    Mixa 2 dl solrosfrön och 0,5 dl hasselnötter med en gul lök och ännu en vitlöksklyfta. Mixa ihop detta med de avrunna linserna/löken/vitlöken tillsammans med lite olivolja och lite kryddor. Blanda slutligen i soyamjöl, alternativt ägg för att binda.

    Forma till biffar och stek. Det blev tio stycken för oss. Tips: platta till dem ganska tunt så att de hinner bli liksom krispiga och inte helt mosiga inuti.

    Jättegott! Vi åt med sallad och yoghurtsås till men quinoa el bulgur också hade inte varit helt fel! Testa!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *