Lite järvitriolspanel på plats

Innan dagens födelsedagsfirande åkte vi ut till Tyresö för att hälsa på. Noteras ska att jag körde ut dit för första gången med körkort. Ännu har jag inte vågat mig på att köra utan J i bilen, det får bli senare helt enkelt, ingen brådska!

Här kommer ett litet smakprov på hur panelen på huset kommer att se ut. Än så länge är det bara detta som är uppspikat, men man kan få en tydligare bild av hur det ser ut. Vi (J och Kaj) har alltså målat alla nästan tusen brädor med järnvitriol vilket åldrar ytskiktet på träet. Brädorna kommer alltså att gråna med tiden, förhoppningsvis redan inom några veckor. Om ett par år kommer nyansen att ha mörknat ännu mer. Jag tycker att det är fint! Jag pratade lite med grannen som bor i huset bakom vårt, jag ville kolla av lite om de har vant sig med den nya utsikten från deras altan, och hon sa att hon tyckte att huset med den fina panelen smälter in jättefint i skogsmiljön, och jag tycker att hon har helt rätt i det.

Så himla fint att det skiftar mellan brädorna, huset ser så levande ut!

När jag hade tittat klart på den panel som snickarna har fått upp så tittade jag vidare på alla de 800 paket isolering som levererades i förra veckan. 3,5 ton för att vara exakt. Och dessa har J och de andra snickarna burit in från tomten och in i huset! I regnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *