Lite julbestyr.

I vanliga fall brukar jag använda mina ”lediga” dagar (de dagar Malte är på förskolan) till att gå långpromenader men den här veckan hinns inte det med. Nu ska saker fixas inför jul! Idag griljerade jag en skinka, gjorde knäck (och chokladkola som brände sönder en kastrull :() och tittade på de tre senaste avsnitten av Sons of Anarchy. Ingen vidare julkänsla där tyvärr. Oh Jesus vilken gråtfest och vilket ugly cry jag fick till. Snoret rann så det stod härliga till. Tänk på det, ni som kommer över och provsmakar min knäck 🙂


Jag hade lite kakao i smeten också men det var nog inte tillräckligt för jag tycker inte riktigt att det märks på smaken. Jag använde ischokladformar till knäcken då jag tycker att de vanliga pappersformarna tappar formen när man häller i smeten. Jag smorde in plåten med lite olja innan jag lade ut formarna, då låg de på plats när jag fyllde dem istället för att fara runt som de brukar göra när jag bakpysslar.
Uppdatering! Ischokladformarna var ju en himla dålig idé, de fastnar ju i formen!


Jag är nästan 32 år gammal och hade aldrig griljerat en skinka tidigare. Varför? Det var ju inte så svårt liksom… Nästa år kanske jag till och med ger mig på att inte köpa en färdigkokt, vem vet?!
Ni som lyckas skära upp skinkan i tunna skivor; all respekt till er! Det var ju fanimig omöjligt!

Den här lilla söta krabaten höll mig sällskap medan jag stökade i köket. Så länge han blir underhållen av någon som gör något framför honom så kan han sitta här länge länge. Baby sittern är verkligen en förälders bästa vän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *