Lite ordning tack.

Nu när våren kommer, och ljuset, så kommer energin och lusten att fixa lite här hemma tillbaka. Dumt egentligen, det hade varit bättre om man utnyttjat vintern till det men då orkas liksom inte det med. Och på sommaren är det utomhus vi vill jobba så det är nu på våren och på hösten som huset inomhus får lite uppmärksamhet. Igår fick jag ett ryck och bestämde mig för att vi måste fixa några grejer innan jag börjar jobba. Ganska enkla grejer som inte kräver mycket jobb.

Det ena är vår klädkammare. I dagsläget ser den ut så här:
(null)

Den ena problemet är ju att kartongerna med julgranspynt osv står kvar här (!!) men det är ju lätt ordnat genom att slänga upp dem på vinden där de ska stå. Luckan upp dit sitter i taket här inne så det är väldigt lätt att grejer liksom får parkera här ett tag innan man tar tag i det och klättrar upp. Konstigt det där hur man skjuter på saker… 😉 Anyway, förutom kartongerna så vill jag slänga ut trådbackarna och ställa in dem i vårt sovrum där vi har en nisch där det när vi byggde var tänkt att vi skulle ha någon slags förvaring. Nu är jag trött på att vi inte gör något åt den där tomma nischen och nu när jag dessutom vill göra klädkammaren lite luftigare så blir det här en bra lösning. Som det ser ut nu så hänger mina kläder bakom trådbackarna vilket gör dem svåra att komma åt. Många plagg används inte av den anledningen att jag aldrig ser dem! Istället för trådbackarna ska jag ställa dit en hylla där jag exempelvis kan ställa mina väskor osv. Och så vill jag gärna sätta upp en till spegel. Det blir bra!

Det andra rummet som måste tas tag i, och det här är bara Js projekt men med mig som pådrivande, är kontoret. J jobbar hemifrån ungefär en dag i veckan och då stänger han in sig här inne:
(null)

Lugn och skön arbetsmiljö? I think not! Jag har struntat i att det ser ut så här eftersom jag aldrig går in i det här rummet men när jag börjar jobba kommer jag också jobba hemifrån en dag i veckan och då kommer jag inte att kunna koncentrera mig om det är så här rörigt. Här får alltså J röja upp, montera ihop skåpet som har legat och väntat där inne sedan i höstas, och bara göra det till en lugn arbetsmiljö. Kommer bli kanon!

Vi har självklart fler projekt i pipen, Antons sovrum till exempel. Även om det är en bit kvar tills han flyttar ut ur vårt rum så behöver vi inreda det så att vi kan hänga där inne och leka. Han behöver ju vänja sig vid sitt rum vilket han i dagsläget typ aldrig har varit inne i! Men det får dröja ett tag tills det blir så varmt ute att jag kan flytta ut mina pelargoner som idag står i vintervila där. Allt har sin tid :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *