Lördag på ängen

Morgonen började omtumlande. Då Malte somnade på förmiddagen passade jag på att titta på säsongsavslutningen av Grey’s Anatomy. Dubbelavsnitt. Dubbel spänning. Det var länge sedan jag satt så spänd framför TV:n. Det var så spännande att jag inte klarade av det utan googlade på hur det skulle sluta och om några av mina favoritkaraktärer skulle dö. Typiskt mig!! Vad är det för mening då att följa en serie om man ändå surfar reda på hur det ska gå. Jag har gjort det förr och kommer garanterat göra det igen.

Efter detta vaknade Malte och efter en stund plingade det på dörren. Kajsa. Vi plockade ihop oss själva och gick ner till den lilla ängen som ligger bakom fotbollsplanen precis här intill. Allt var frid och fröjd en stund, ända fram till att det kom två tjejer i artonårsåldern som lade sig för att sola en bit ifrån oss. Malte blev jättenyfiken och kröp dit och började klättra på dem. Gång på gång fick jag hämta honom och gång på gång kröp han tillbaka. Tjejerna gullade lite med honom men jag vet inte om de egentligen ville det eller om de kände att de kanske var tvungna. Helst av allt ville de väl förmodligen bara sola ifred men jag tyckte att det var helt perfekt med barnvakter medan jag slängde i mig maten så till slut lät jag honom vara hos tjejerna. Någon gång skulle han väl tröttna tänkte jag.

Höjdpunkterna var två. Den första var när han stod lutad över en av tjejerna och tappade balansen och ramlade med huvudet först rakt ner mellan hennes bröst. Nice move Malte! Det tyckte jag och Kajsa var underhållning! Den andra var när han satt och pillade på den andra tjejens mage. Han var mycket koncentrerad kunde jag se bort ifrån vår filt. När jag gick dit för att hämta honom, för tionde gången, sa hon att han satt och drog i hennes navelpiercing och att ”det gjorde lite ont”. Lite ont! Stackarn.

Efter att ha suttit i solen drog vi oss undan till skuggan vid gungorna. Den enda bebisgungan, den ser ut som en blöja, var upptagen av en treåring som puttades på av sin pappa. Jag tänkte att när vi kom med en liten bebis så skulle de hoppa över till en av däckgungorna, för det gör man väl? Svar nej, det gör man inte utan man gungar vidare i bebisgungan trots att man är så stor att man kan använda en annan. Kajsa fick sätta sig i en vanlig gunga med Malte i knät och så fick jag putta på. Malte tyckte självklart att det här var askul men själv blev jag lite småsur. Typiskt mig att inte säga något heller. Jag hade ju bara kunnat fråga om vi kunde få låna gungan, men nu lät jag den här puckade pappan göra mig sur istället. Lika mycket hans fel som mitt med andra ord.

Malte sover snällt i sin säng och vi sitter nu framför TV:n och tittar på fotboll. Hur kul är det? Jag ska publicera det här inlägget sen blir det tandborste och säng. Blir förmodligen en tidig morgon imorgon.

One thought on “Lördag på ängen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *