Lunch hos Maltes farmor

Vi var ute en vända i snön idag. Vi skulle äta lunch nere i Sjöstaden hos Maltes farmor och för att Malte skulle hinna sova sin förmiddagslur före besöket fick jag ta vagnen och promenera ner. J tog bilen eftersom han skulle åka direkt därifrån till sin spinning på kvällen.

Vad hände med våren kan man ju undra. Jag räknar med att de milimeter snö som kom idag smälter bort imorgon, men jag gillar det ändå inte. Det var ju för bövelen elva grader varmt igår!

Det var inte bara vi hos farmor utan även Kåres dotter Maria och lilla Saga. Saga är fyra dagar äldre än Malte men det skulle man inte kunna tro när tittar på dem. Malte som brukar vara bland de minsta i sällskapet upplevdes i Sagas sällskap som gigantisk. Hon var pytteliten. Även Saga tyckte att Malte var stor och läskig, därför började hon gråta när hon såg honom närma sig henne. Och när hon började gråta så gjorde även Malte det. Jag har aldrig varit med om det tidigare, han brukar i vanliga fall inte reagera på andra bebisars gråt. Sagas berörde tydligen. Och det var inte bara en gång utan flera under hela eftermiddagen.

Det jobbiga när man är borta så många timmar hemifrån är att det är svårt att få Malte att sova när han blir trött. Hemma kan jag lägga ner honom i sin säng och då somnar han oftast inom några minuter, men när man inte har hans säng eller kan ta en promenad med den sövande vagnen (det snöade ju faktiskt ute) så är det ganska knepigt. Vi fick jobba ganska länge, jag och farmor Jeanette, men efter ett bra förarbete somnade han till slut i pappa Js famn.

Framåt eftermiddagen drog J iväg till Nautilus och jag och Malte tog oss en promenad hemåt. Snöandet hade avtagit och ersatts med duggregn. Yay! Eller inte. Men jag håller ut, snart är det banne mig vår!

Veckan som kommer blir en bra en. J är hemma hela veckan och jag och Malte har bokat upp våra dagar. Härligt! Det finns ett litet orosmoln dock… jag börjar känna mig krasslig. Jag har varit trött hela dagen och nu på kvällen är jag ännu tröttare och det börjar kännas tjockt i halsen. Jag tänker gå och lägga mig om en liten stund och hoppas på att sömnen kurerar det som behöver kureras. Gonatt på er!

2 svar på ”Lunch hos Maltes farmor

  1. Vänta lite nu!

    Finns det en jämnårig bebis som är MINDRE än Malte? Nä dra mig baklänges!

    Stackars tös… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *