Lunch hos Marie!

Ja men hej! Äntligen går det att blogga, jag har försökt i en timmes tid nu! Blev alldeles svettig där ett tag…

Jag och Malte har haft en kanondag! Istället för att stanna hemma och tvinga fram lite julstök så åkte vi hem och lunchade hemma hos Marie istället. Jag älskar julen och skulle gärna stå i köket och jobba i en hel vecka fram till julafton, men jag vet att Malte inte skulle uppskatta det. Dessutom finns det liksom inte så mycket mer att julstöka med. Jag ska för första gången försöka mig på att göra ett knäckebröd och så ska julrätten bakas, i övrigt är väl allt klart. Tror jag.

Varenda gång jag har träffat Marie den senaste tiden har vi varit så upptagna med att prata så något fotograferande har inte blivit av. Idag skärpte jag till mig och fångade några ögonblick på kameran. Marie gick, något motvilligt, med på att förevigad och jag måste säga att hon är sjukt fräsch. Inte nog med det, hon har en trettio veckor gammal bebis i magen!

Malte tyckte att det var jättekul att komma till Marie. Han kände igen sig direkt och gick därför raka vägen till lilla Idas rum för att leka med hennes saker. Jag hade gärna sett att han höll sig där inne, lekandes med hennes leksaker, medan vi satt i köket och pratade, men han tyckte att det var roligare att dra ut sakerna i vardagsrummet så att vi också kunde vara med. Social kille! Katten Nisse fick sig en svängom också, ända in i badrummet!

I vardagsrummet kunde han också hänga i Idas fina fåtölj. Vi har visserligen precis köpt en saccosäck till Malte att sitta i, men jag undrar om han inte skulle gilla en fåtölj mer. Kanske borde ta en sväng till IKEA innan jul… Eller nej förresten, det är med all säkerhet fullsmockat med folk!

Marie bjöd på en jättegod fiskgryta med ris. Efter lunchen var det dags för kaffe och då fick jag för första gången dricka en kopp där kaffet kom från en sån där modern manick. De hade en Tassimo. Verkar ju assmidigt och gott blev det också. Vårt kök är fullproppat i dagsläget men när huset är byggt blir det en ”podkaffemaskin”(vad heter den här nymodigheten egentligen?) i nya köket. Helt klart. Till kaffet hade jag med mig mjuk pepparkaka som jag bakade här om dagen, och så blev det lite kakor. Fikamys!

Det var tänkt att jag skulle ha bakat knäckebrödet här på kvällen men som vanligt när jag ska baka så glömmer jag att köpa jäst. Istället myser vi i soffan, funkar det med. Malte ska tydligen ta sig en vända ut i snön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *