Lunch med Nackamammorna

Idag är ingen vanlig dag för det är Maltes niomånadersdag! Japp, nu har han varit utanför magen lika länge som i. Typ. En sån här dag vill man ju inte slösa bort på att inte göra någonting så jag bjöd hem alla Nackamammor över på lunch. I vanliga fall brukar vi träffas i Sickla men nu när alla barn börjar bli stora är det nästan lättare att ses någonstans där de kan få röja runt på golvet.

Sex mammor och sex barn blev vi; jag och Malte, Lovisa och Sixten, Ida och Lykka, Alfvan och Lilla A, Sofia och Emelie och Carro med sin lilla fast stora Leonidas. Jag glömde ta bild när vi alla satt på golvet med alla leksaker överallt, men det var ett litet minikaos fast ända ganska kontrollerat.

Malte visade upp en ny sida som antingen berodde på att han inte hade sovit ordetnligt eller så var han helt enkelt väldigt mammig. Han ville nämligen till en början inte alls sitta på golvet och leka utan ville bara sitta hos mig. Han har ju träffat alla bebisar förut men då har de alla varit på behörigt avstånd, fastspända i sina barnstolar runt lunchbordet, så då har de inte varit något att oroa sig för. Den här gången fick jag trösta mer än en gång och det är jag inte van vid, samtidigt som det värmde lite i mammahjärtat när han storlog så fort jag tog upp honom i famnen…

Först blev det lasagne till lunch och sen fika med kladdkaka och Carrobakade muffins med olika fyllningar. Perfekt start på helgen med andra ord! Jag (och Malte innerst inne) hade verkligen en toppendag tillsammans med de här toppenmammorna! Tack hörni!

Fotograferandet gick väl sådär… Lekande bebisar glömde jag bort och fokuserade mer på ätande mammor. Typiskt Alex med andra ord.

Lunchande mammor...

Fikande mammor...

Malte och Leonidas rekar kökslådorna

8 thoughts on “Lunch med Nackamammorna

  1. Ursäkta mig! Men jag är också en nackamamma, inte 17 fick jag en inbjudan och jag har TRE jag skulle kunna förära ditt golv med…

  2. Hahaha! Det vore väl en syn! Max och Mia på lekfilten med en varsin leksak i munnen!

  3. Tack för idag Alex och alla ni andra. Vi hade jättetrevligt, jag och Leonidas.

  4. Tack för muffinsen och sällskapet! Det är fantastiskt att vara föräldraledig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *