Lunchbesök och Maltes första godisklubba

Äntligen hände det något här hemma! Vi fick besök! Efter att Malte hade sorterat in sina duplobitar i byrålådan och han trodde att dagen inte skulle bli roligare än så, så kom Dina hit för lite lunch och bus med lillkillen. Lite blyg var han en stund men när det hade gått över var han lika charmig som vanligt.

Jag har slarvat ordentligt den senaste tiden och även idag så glömde jag att fota mitt sällskap. Ni får helt enkelt ta mig på mitt ord när jag säger att hon var här. Hennes man Micke kom också efter en stund för att fika lite efter köttfärssoppan. Jag passade på att servera just soppa då J inte var hemma, han tycker inte att det är riktig mat. Med undantag för fisksoppa.

Med sig till Malte hade Dina en påse godisklubbor. Det var första gången som han smakade på en sådan och även om han till en början inte förstod att man skulle stoppa den i munnen så hamnade den där till slut, och han gillade det. Det var nog allra första gången som Malte åt godis tror jag. Bakverk och bullar har han ätit, samt glass och läsk utspätt med vatten. Och delicatoboll har han smakat av, en succé!

Klubba funkade också men han gillade inte alls att han blev så klistrig på händerna av den. Han fick en nu på kvällen och det var en fröjd för mig att se hur han skakade sina händer i luften för att liksom skaka av sig kladdet. När han satte ihop fingrarna och de klistrade sig så förvrängdes hela ansiktet i en grimas. Mission complete! Han gillar inte kladd!!

7 thoughts on “Lunchbesök och Maltes första godisklubba

  1. Är kladd så farligt då?!

    Bara för det kommer han säkert kladda som attans på dagis sen;) Inte så ovanligt att det blir så.

  2. Jag har hört om det, att det blir värsta revolten på dagis sen. Att de liksom måste få kladdandet ur systemet. Då får han ju kladda då helt enkelt, men jag tänker ju inte låta bli att torka av hans händer och mun efter att han har ätit yoghurt bara för att han SKA kladda liksom.

  3. Hehe, det behöver inte bli kladdrevolt på dagis, Alfred hatar fortfarande att kladda (bli kladdig är nog mer rätt att säga). De försöker få honom att måla med fingerfärg osv på dagis, men det funkar inte så bra, han vill bara bli avtorkad om händerna hela tiden. Det konstigaste är att han hatar att få matkladd på händerna, men ändå så vägrar han äta med bestick..vilket är en omöjlig ekvation.

  4. Haha, jo fast han äter ändå, å blir kladdig, så vi får torka händerna på honom typ…femtioelva gånger..fastän jag försöker säga att det är ok att bli lite kladdig! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *