Lunchdate med Elin

 

 

Idag hade vi en lunchdate med Elin på schemat. Vi ses alldeles för sällan men så är det med alla mina vänner för tillfället. Tänk vad mycket lättare det skulle vara om de också var föräldralediga nu. Så smidigt. Vi får försöka tajma in nästa barn samtidigt istället!

Det blev lunch på ett café på Ringvägen precis vid Skanstull. Jag minns inte vad det heter men det jag uppskattar där, förutom helt fantastiska pannkakor, är att de inte har några problem med att man klampar in där med en barnvagn. De hjälper istället till med att ställa den till rätta så att den inte är i vägen för varken dem eller mig. Att skoja med småbarn ingår tydligen också i deras arbetsuppgifter för det gör de alltid med Malte och andra barn jag har varit där med. Tänk om man fick det här välkomnande bemötandet på fler ställen!

Elin och jag fick prata ganska ostört medan Malte pillade med sin mat och sina vindruvor. Efter lunchen tog vi en promenad upp på Götgatan för att få Malte att somna. Han, som alltid sover mellan elva och tolv, somnade inte förrän vid halv två och sov då i fyrtiofem minuter. Det var allt på hela dagen. Därför ligger han redan nu och sover i sin säng. Jag märker att det dyker upp fler och fler sådana dagar där han bara tar en sovstund, så så småningom blir väl det standard.

Imorgon är det fredag! Nästan helg! Det har varit skönt att vara tillbaka i rutinerna den här veckan, men jag ser ändå fram emot att ha J hemma i ett par dagar.

Solen kom tillbaka! Helt oväntat ska jag tillägga då jag är helt inställd på att sommaren är över och att höstgarderoben behöver uppdateras. Det sistnämnda stämmer iofs trots att solen skiner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *