Lussebak.

Jag önskar att jag hade hunnit julpynta ordentligt idag, dagen innan första advent och allt, men jag hann inte riktigt med det. Jag var uppe på vinden en sväng och hämtade ner adventsljusstakarna men upp i fönstren kom de aldrig. Imorgon får det bli.

Lite spontanbakade lussebullar har det dock blivit, för att ha något att fika på efter julmarknaden imorgon. Jag kom på att jag ju hade två påsar saffran hemma så då var det bara att köra! Fram med allt på bänkarna, jag var lite taggad där ett tag. Tills jag insåg att jag varken hade tillräckligt med mjölk eller mjöl. What?! Sen när har jag inte massor av sånt i mitt hem?! Jag är ju för bövelen småbarnsförälder, med en fyraåring som är helt besatt av att dricka mjölk. Jag har alltid flera paket i kylen! Oh well, det var bara att åka iväg och köpa, jag hade ju redan sålt in bullbaket hos Malte.

20131130-212811.jpg

Det var kul att baka med Malte, mest för att han själv tyckte att han var så himla bra på det! 🙂 Han rullade och snurrade och fick till riktiga små konstverk. Helt ärligt, när bullarna hade fått jäsa så var det nog inte så himla stor skillnad på mina och hans ändå.

20131130-213012.jpgMaltes plåt med egenhändigt designade lussekatter.

20131130-213053.jpg
Mina plåtar med lussekatter och saffransbullar.

Hur de smakar? Vet ej ännu, det får jag se imorgon. Jag gjorde helt vanliga degar med både kesella och baksirap men den stora skillnaden den här gången var att jag testade tv-bagarnas två tips för att få en saftig saffransdeg.
1. Jag lät saffranet ligga och dra i sprit, i mitt fall lite vanlig Bacardi.
2. Jag lät russinen ligga och dra i vatten i ett (kanske lite för kort) tag innan.
Vi får se om det gör någon skillnad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *