Malte har gjort Saltsjö-Bus

Två premiärer på två dagar. Skansen igår och Saltsjö-Bus idag. Saltsjö-Bus ligger i gamla sjukhuset i Orminge och är i stort sett en lagom stor lokal med klätterställning och annat kul för barn kombinerat med en cafédel där man kan beställa från en helt okej meny för både vuxna och barn.

Vi mötte upp Ida&Lykka, Camilla&Ella, Sofia&Emelie&Nathalie och E&Lilla A för att låta barnen få leka av sig och låta oss vuxna få skvallra lite. Det var länge sedan vi sågs allihop (Lovisa var visserligen inte med) så det var kul att äntligen träffas!

Saltsjö-Bus var en succé för både Malte och mig så jag tycker att det är riktigt synd att det inte ligger närmare Hammarbyhöjden. Det var mindre än Andys lekland vilket var jättebra då det innebar att jag inte behövde jaga och vakta på samma sätt. Dessutom var det billigt vilket alltid är uppskattat. 110 kronor, som det kostar på Andys, är i lite dyraste laget då en femtonmånaders inte orkar leka upp dem pengarna.

Efter tre timmars lek och lunch var det dags för alla barn att sova så vi begav oss därifrån. Jag passade på att åka till Sickla för lite shopping när Malte ändå låg och sov. Det är något som i stort sett är en omöjlighet när lillkillen är vaken då han inte gillar att sitta i vagnen och titta på.

Idag använde jag mina tjugo minuter i köpkvarteret till att köpa att par stövlar (hurra!) och lite baskläder till Malte. Jag rensade ur hans byrå i förra veckan och tog bort allt som är för smått och då blev det väldigt tydligt att Maltes garderob behöver kompletteras och utökas. Faktiskt lite kul då det finns mycket fint i affärerna nu. Mysiga höstkoftor och kläder i dova färger, sådant gillar jag.

Nu är det helg! En lite speciell helg faktiskt då vi har trevliga planer. Mer om det i morgon. Gokväll på er!

2 thoughts on “Malte har gjort Saltsjö-Bus

  1. Vi testade leklandet här i Tyresö idag, men mest bara för att det är gratis för barn under 12 mån, så jag tänkte testa på och se hur det var. Man märker ju direkt att Tyra är på tok för liten för att leka upp pengarna iallafallpå några år, det är ju jättedyrt att gå på lekland! 95 kronor kostade det i vanliga fall, men det var mest gokart bilar och sånnt, inget bollhav.

  2. Jag tror att de här leklanden blir kanon när barnen blir lite större. Men man ska nog passa på att gå på vardagar om det går för det är tydligen tokfullt på helgerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *