Malte lämnad och nu altaninspektion

Pedagogerna på Maltes förskola tyckte att det var dags att testa att lämna honom där, utan mig. Jag förberedde Malte ordentligt igår genom att prata mycket om det, och i bilen på väg ut imorse påminde jag honom om det. Väl framme var han lite snyftig men när jag sa att jag skulle gå så vinkade han så sött och sa hej då. Jätteskönt att slippa lämna honom gråtandes och uppriven.

Idag är det besiktning på huset och det är full fart ända fram tills dess. Sex personer är på plats för att fixa det sista. Skitigt som fasen är det och jag bara längtar efter att få städa rent. Vi måste köpa en ny dammsugare bara, vår förra gav upp i helgen när vi städade övervåningen. Damn you byggdamm 🙂

20111215-105448.jpg

En ny altan mötte mig när jag kom till huset, jätteroligt! Och väldigt behövligt eftersom tomten är en ren och skär katastrof och med den milda vintern vi har haft hittills så är den en lerig sådan dessutom! Trevligt att kunna kliva ut på en altan istället för singel och lera tycker jag. Den andra altanen på andra sidan huset bygger vi själva, förmodligen i vår.

Jag bjuder på en bild på tomten. Den känns så där. Snön får gärna lägga sig som ett täcke över eländet så fort vi har flyttat in!

20111215-105902.jpg

2 thoughts on “Malte lämnad och nu altaninspektion

  1. Gud vad spännade med slutbesiktning, tänk att ni ”redan” är där!

    Skönt att det inte bara är vi som har en HEL DEL att göra på tomten. Det svåraste är inte att göra det, utan VAD man ska göra. Vi hoppas på att gräsmattan tar sig ordentligt nu i vår så vi kan börja använda hela tomten. Vi har odlat en häck som typo tar 5 år innan den är uppväxt, tålamod tålamod tålamod.

    Vi prioriterade också en altan. Den har varit guld värd nu i sommar och som vi har njutit av att sitta där och äta middag. Dessutom har vi ju sluppit det där med att klippa gräsmatta och sånt! Om man nu ska se nått postivt med jord på tomten. Jag måste se till att gå förbi nån dag och se hur det vart, jag har bara sett tomten utan hus!

  2. Altanen är verkligen guld! Den har räddat oss många gånger bara nu i helgen. Utan den hade jag haft lervälling i hela huset!
    Vi vet inte hur vi ska göra med tomten riktigt. Vi behöver få dit någon med en rejäl grävmaskin och jämna ut. Dessutom behöver vi nog en del fyllnadsmassa. Synd att sånt här inte är gratis, jag vet inte hur vi ska få råd! Sen vill vi ju ha en gräsmatta. Och kanske några högre växter… Vi får se vad som händer.
    Om du går förbi huset så stanna till och plinga på vettja! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *