Maltes första dag som förskolebarn

Men först, vilken morgon! Det började bra, jag gjorde i ordning mig för en dag på jobbet (skulle vara på Marriott då vi hade första dagen på en skolledarutbildning) och Malte tultade efter mig i vanlig ordning. Precis innan jag skulle ta på mig ytterkläderna för att gå så skulle jag byta en blöja på Malte och i vanlig ordning såg han det som en inbjudan till katt-och-råtta-lek. Han sprang och jag jagade efter – och Malte sprang i full fart, raka vägen in i hörnet på vardagsrumsbordet.

Ett blodigt hack blev det i hakan och en ledsen Malte fick vi på köpet. Gråtandet gick över men inte blödandet. Det som är så skönt i sådana här situationer är att J håller sig så lugn, till skillnad från mig. Därför kunde jag byta om (blodig vit klänning så klart) och åka till jobbet, helt lugn i att J skulle klara av detta själv. Ett telefonsamtal senare fick de en tid på vårdcentralen, 45 minuter innan inskolningen på förskolan skulle börja! Tuff morgon!

Sköterskan tyckte inte att det behövde sys, däremot ville hon tejpa såret. På med små tejpstrips och ett plåster på det som Malte snabbt ryckte bort. Så var det med det. Det får läka självt. Och så snabbt vidare till förskolan.

20110329-064524.jpg

På avdelningen skulle tre barn skolas in samtidigt. Malte, ett barn till och ännu en Malte. Vilka är oddsen för det!? Allt hade gått bra och Malte hade lekt på utan att bry sig om J. Han fick dock rycka in några gånger och stoppa klättraren Malte från att klättra upp på hyllor. Får skaffa årskort på Klätterverket i Sickla åt honom tror jag!

När det var dags för lunch åt han fiskgratängen duktigt och sen gick alla småbarn in i vilrummet för att sova middag. Det var här Malte inte riktigt ville följa planen; han ville inte sova. Till en början låg han bredvid J på golvet, men när en av pedagogerna gick upp och skulle sätta på lugnande musik vaknade Malte istället till och ville gå ut och leka. De bestämde att det var lika bra att gå hem och göra ett nytt försök imorgon, så så fick det bli. Malte körde mao mjukstart idag, skönt för honom!

4 svar på ”Maltes första dag som förskolebarn

  1. det där låter ju inte som den perfekta uppladdningen för inskolning! Men skönt att det gick bra.

    Malte är väl ett ganska ovanligt namn ändå, så oddsen är väl hyfsat låga kan man väl tycka. Vi trodde ju att Tyra var en riktig lågoddsare eftersom ingen annan kan väl välja en Tyra från Tyresö. Men vi hade fel. Finns massor med Tyror här.

  2. Oj stackars M tur att det läker.
    Ja inskolningar brukar gå bra ,vilan är det oftast lite knorr men efter en vecka brukar det gå finfint 😀

  3. Det tror jag, det blir nog lättare med vilan när inte J är där heller. Då blir det något annat liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *