Maltes nya rum!

När vi flyttade in i vårt hus i december 2011 så får jag lov att erkänna att vi inte lade något vidare krut på att få Maltes rum mysigt. Vi köpte lite möbler som vi tänkte oss att han behövde och så slängde vi in dem där. Typ så. Och det har inte gjort så vidare mycket eftersom han ju, precis som de flesta barn, ändå har lekt där vi föräldrar har varit. Alltså på nedervåningen i köket. Nu känns det dock som att han är på väg in i en ålder där han kan hänga på sitt rum själv mer och mer. Tonåren är långt borta så jag räknar med att det dröjer innan han stänger in sig där, men vi kände ändå att det var dags att fixa hans rum lite.

Malte fyller fem år i veckan så i våras bestämde jag att att han skulle få ett nytt rum i ”present”, som en överraskning. Idag kom så dagen då vi skulle fixa alltihop. För några veckor sedan var jag på IKEA med lillasyster Vickan men då alla möbler har stått emballerade i garaget har Malte inte tänkt på dem. Imorse kom farfar Kaj och hämtade det blivande födelsedagsbarnet och åkte på en utflykt till Vagnhärad. Tanken med det var givetvis att vi skulle kunna jobba ostört här hemma. Vi tömde snabbt rummet på saker och så satte mamma och pappa igång och tapetserade en fondvägg. Tapeten hade jag beställt på Borås Tapeter för några veckor sedan. Under tiden skruvade J ihop de nya möblerna.

Mina föräldrar är rutinerade tapetserare så jag studerade deras arbete noggrant. Jag och J ska nämligen ge oss på den angenäma uppgiften att tapetsera tre väggar i hallen – i trappan! Vi går inte ut ödmjukt!

Efter sex timmars arbete var vi äntligen klara och såg fram emot att Malte skulle komma hem och överraskas av vårt dagsverke. Och överraskad blev han! Vi sålde in rummet som ett sådant som ”en femåring” har och jag tror att han kände sig väldigt stor när han såg att han hade fått ett eget skrivbord och en egen soffa. Ett par tårar fälldes också när han fick för sig att en femåring också har en egen TV på rummet men det kan han fetglömma, det kommer dröja länge innan en sån flyttar in där! Om ens någonsin faktiskt. Är det något vi inte behöver mer av så är det hemelektronik 🙂


Svårt att få till tapeten på bild men så här blev det till slut. Galet snygg tapet tycker jag!

3 thoughts on “Maltes nya rum!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *