Maltes första förkylning

 

En tapper sjuk liten kille. Ser ni de blanka trötta ögonen?

Den är ett faktum. Han är inte längre lite snorig utan mycket snorig och det är synd om oss alla. Fast mest om Malte. Vi hade en tuff natt där Malte gråtandes vaknade upp minst en gång i timmen av att han inte kunde andas. Det var ju jätteobehagligt för honom stackarn. Under dagen har snoret ökat på i mängd och jag har för första gången hört en täppt bebis jollra. Det låter… täppt.

Jag har sugit ut en del snor med en nässug men han skriker verkligen av rädsla när jag närmar mig honom med den, han blir alldeles röd och skakar nästan, så jag försöker att undvika den så långt det är möjligt. Efter tips av Maltes farmor har J åkt iväg till Apoteket också för att köpa näsdroppar i ett försök att få honom att kunna sova i längre än de tjugo minuter i taget som har varit gällande under dagen. Han är minst sagt trött nu. Lite lite feber har han också men jag hoppas att alvedonen dämpar det fort.

Jag fick en paus i Maltekramandet idag i alla fall, och gick ner till gymet. Jag har inte varit där sedan i onsdags så jag ville inte skjuta på det längre. Klockan tre på eftermiddagen en lördag är det dessutom mycket lugnt i lokalen vilket är riktigt skönt. Medan jag stod på min crosstrainer och skådade ut över Hammarbyhöjdens torg och alla de ersättningsbussar för gröna linjen som passerade med jämna mellanrum (snökaoset har besegrat tunnelbanan tydligen), iakttog jag också alla de bilar som parkerar utanför i några minuter i taget för att springa in på 7Eleven för att köpa godis och cigaretter.

En man fångade mitt intresse då han närmade sig sin bil med en otänd cigg i mungipan. Han satte sig i förarsätet och tände sedan sin lilla äckliga giftpinne. Usch, tänkte jag och tyckte att han var både äcklig och korkad som röker i sin bil. När jag sedan upptäckte att det satt två hundar i baksätet blev jag dessutom lite småförbannad! Nu har jag ju sovit väldigt lite inatt så min stubin är inte den längsta, men det tyckte jag var jäkligt taskigt mot de små pälsbollarna. Eller överreagerar jag?

7 thoughts on “Maltes första förkylning

  1. Stackarn jo det syns verkligen att han har en förkylning,hoppas på snar bättring!
    Och uch håller med om den cigg rökande hundplågaren;)

  2. Stackarn då. Är han så täppt… Jag rekade Apoteket sist Leonidas var snorig och upptäckte till min förvåning att Nezeril finns från 7 månader. Lite lättare att få in i näsan, liksom. Hoppas han piggar på sig snart.

  3. du kan även ta koksalt lösning.. tycker det fungerade jätte bra på Saga när hon var förskyld., nässugen e bra men passa dig jag vart dunder sjuk med bihålsinflamation efter att ha sugit i mig sagas bakterier hihi.. lycka till o krya på er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *