Maltes första vaccination

 

Malte lånade lilla Emelies babygym en stund. Längre än så

var det inte speciellt underhållande.

Idag var det dags, Malte skulle få sin första vaccination. Eftersom vi kommer att vistas en del på Cypern (som iofs inte är ett högriskland) får han hela kitet. Hepatit B, tuberkulos och allt annat som man ska ha när man är bebis. Usch och fy för sprutor, och speciellt när de sticker dem i min lilla pojkes ben. Jag kan bara tänka mig hur ont det gör att få en spruta i benmusklerna, det måste svida som fan! Och oj vad han skrek!

Det var två sköterskor som gav varsin spruta i vardera lår samtidigt, och själv kunde jag inte ens titta, utan höll i honom samtidigt som jag lyfte blicken upp mot taket. Han lugnade sig dock ganska fort efter lite tröstande och sen lite amning. Stackars Malte. Nu hoppas jag bara på att han slipper feber här på eftermiddagen, men jag har förberett mig med att ha köpt både termometer och alvedon.

 

Sofia var snäll och dönade ner några champinjoner i salladen, då jag klagat

 över att jag aldrig får äta det hemma. Nice!

Jag hade hållit dagen fri från annat eftersom jag inte visste om Malte skulle bli dålig eller inte, men när jag fick ett sms med en lunchinbjudan hos Sofia tackade jag ändå ja. Det är ju så nära hem. Efter den sjukt smaskiga salladen med tillhörande goda dressingen började Malte mycket riktigt bli lite gnällig. Jag vet inte om jag inbillade mig, men jag tyckte att det var lite mer än vanligt, så vi tackade för oss och begav oss hemåt. Nu ligger han och sover, fortfarande feberfri, men vi får se hur eftermiddagen blir. Lillplutten.

 

Malte testade Emelies napp och en liten stund funkade det faktiskt.

En liten stund, sen blev det skrikfest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *