Mammamiddag i Björknäs

Jag har sådan tur. Jag tillhör dem som hade en fantastisk rolig och härlig tid som föräldraledig och skälet till det är att jag omgav mig med fina människor som gav mig energi tillbaka då den stundtals höll på att rinna ur mig. Mitt gäng med mammor betyder fortfarande oerhört mycket för mig, trots att föräldraledigheten är ett minne blott. Jag tycker så himla mycket om dem.

Igår bjöd coola Sofia oss alla på middag på hennes soliga altan! Härligt! Förväntningarna hos mig var höga, Sofia går alltid all in när hon bjuder på mat, vare sig det är en enkel kycklingsallad till lunch eller färskt bröd till jordärtskockssoppan. Ordentligt ska det vara, så också igår! Kvällen började med att vi möttes av ett bord fulldukat med ingredienser till fräscha sommardrinkar. Sofia imponerade stort med sina hemmagjorda syrups med smaker som egenodlad rabarber och hallon, och drinkarna hade inte kunnat vara så mycket godare än vad de var. De rann lätt ner i strupen.

Bilderna är tagna av mig, Lovisa, Alfva och Ida.


Maten då!? Mja, det finns en anledning till att jag ännu inte har bjudit Sofia och hennes familj på middag hemma hos oss, det är nämligen svårt att ens hamna i samma klass som henne i köket. Håll i er nu: hon bjöd på libanesisk meze! Som hon gjort alldeles själv! Bordet dukades upp med allt från lammbiffar, kycklingspett och hoummos till en tartar på ett kött som jag inte kommer ihåg vad det var. Bröd, röror, bulgur, korv… jag minns inte ens allt! Vi åt som galningar och jag kan inte minnas när jag tidigare har varit så mätt som jag var igår!

Det hindrade mig dock inte från att kasta mig över vad vi kallade efterrättsinfernot. Sofia går ju som sagt all in så faten höll på att svämma över av en chokladpannacotta med hallon, en vit chokladmousse med crumble och rosa rabarbersås, sorterade baklavabitar och färsk frukt. My lord, jag vill tillbaka 24 timmar!

Förutom att jag älskade maten i alla dess former, så älskade jag också sällskapet. Jag hade så sjukt mysigt där i sommarnatten, att jag redan längtar till nästa gång vi ses allihop. Det blev därför en sen kväll för mig, jag som oftast lägger mig omkring tiotiden höll på att somna i soffan när klockan hade passerat midnatt. Strax före två klev jag in i hallen och kröp ner hos mina killar och somnade på fläcken. Ett kvitto på en fantastisk kväll. Tack fina ni, ni förgyller mitt liv ska ni veta.


Jag tänkte att jag skulle leva upp till epitetet Tant och valde därför att ta en paus i soffan

Ett svar på ”Mammamiddag i Björknäs

  1. Meh hallå, det är ju först nu jag har fått tillgång till vettig kamera och Photoshop när Erik valt att uppgradera sig själv (fast jag är bra sugen på att sno hans kamera istället eftersom jag fotar mer än honom.. :p)
    Men tack för komplimangen, tyvärr blev många av bilderna lite väl suddiga eftersom jag glömde att öppna upp skärpedjupet (eller nåt)….

    Och TACK för igår – det var asnajs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *