Måndagsbak

Jag fick ett riktigt sug efter att få baka något! Det känns som att det var toklänge sedan men jag gjorde ju faktiskt en påsktårta till förra helgen. Hur som, fingrarna längtade efter smör, mjöl och socker. Jag tänkte efter lite och kom på att lite bullar från frysen på lördag när vi lägger gräsmatta nog kan passa bra, så bullar fick det bli! Jag och Malte hjälptes åt vilket innebar att han fick stå bredvid och titta på när Kitchen Aiden jobbade. Mycket bra kombo.

När det sen skulle smetas på fyllning var han en perfekt liten medhjälpare, han är nämligen noggrann som få. Smöret skulle ut på hela degen och kanelen skulle pudras på ända ut till kanterna.

20120416-203303.jpg20120416-203311.jpg20120416-203334.jpg

Han var sjukt taggad när bullarna låg i sina formar på jäsning men sen glömde han bort dem. Tur var väl det för när de väl rutschades in i ugnen låg han nerbäddad i sängen. Det får bli bulle på lördag för honom. Själv ska jag ta en så fort de har kallnat. 🙂

20120416-203422.jpg
Receptet är det gamla vanliga från mjölpaketet, halv sats. Fast med extra av allt i fyllningen förstås. Smör, socker, florsocker, vaniljsocker och kanel. Varför hejda sig när man väl har öppnat baklådan?!

3 thoughts on “Måndagsbak

  1. Kanelbullar är helt klart ett topp-tre-bakverk. Man tröttnar ALDRIG på hemmagjorda!

    Jag har en svart. Fast en rosa hade funkat den med! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *