Måndagslek och två desserter!

Härligt med ny vecka! Trots att J lämnade oss imorse för att åka till Malmö i tre dagar så har jag varit på ett förträffligt humör. Det är alltid urmysigt när J är hemma och ledig med oss, som han var hela förra veckan, men jag gillar att återgå till rutinerna. Jag gillar nämligen mina rutiner som föräldraledig.

Efter en lagom lullig morgon gav vi oss iväg för att möta Sofia och lilla Emelie för en promenad. Nästa vecka är Sofia beräknad att ge Emelie en lillasyster eller en lillebror så jag misstänker att hon vill hålla sig aktiverad för att få dagarna att gå snabbare.

Efter promenaden gick vi som brukligt hem till Sofia för lite lunch. Idag slog vi på lyx för hon hade rester i kylen i form av två desserter, och jag är ju inte den som kan tacka nej till sånt. Först en assiett med rabarberbitar som legat i sockerlag, serverad med lite vit chokladmousse och lite smul ovanpå. En dröm! Efteråt blev det drömrulltårta! Jag kan inte minnas när jag åt det sist, och jag kan heller inte minnas att jag har ätit hemmagjord förut. Jättegott!

Malte och Emelie lekte om möjligt mer livfullt än vanligt, men det bästa var att de var så uppe i leken att vi verkligen kunde sitta i lugn och ro och prata om vårt. Emelies stora plastbil blev en favorit hos Malte som rullade den fram och tillbaka i vardagsrummet samtidigt som han tryckte på alla knappar runt ratten.

Emelie å andra sidan skulle visa för Malte vad hon har lärt sig sedan sist, och klättrade därför gång på gång upp i soffan. Jag ser inte alls fram emot att han lär sig det för det innebär ju att han även kommer ramla ner vid något tillfälle. Klättrandet upp i soffan är tyvärr redan på gång hos lillkillen men som tur är är han fortfarande för kort för att få upp benen ordentligt på soffdynan för att kunna häva sig upp.

Efter en heldag var det dags för oss att pallra oss hemåt. Malte behövde sova och Sofia skulle till mäklaren för att skriva på papper då de i dagarna sålt sin lägenhet. Grattis till dem! Malte, som borde varit heltrött efter flera timmars lek och stoj, somnade trots det inte i vagnen utan väntade med det till vi kommit hem och jag hade lagt honom i hans säng. Det här är inte första gången utan det är hans nya grej. Hoppas att det är övergående.

Kvällen har innehållit en Biggest Loser-final och bad i baljan för Malte. Jag hade hoppats på att det skulle trötta ut honom men nu är klockan halv tio och han sitter fortfarande upp i sin säng och pratar. Jag hoppas på att han ger upp inom tio minuter men jag tvivlar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *