Jenny bad om receptet på biscottin så här kommer det:
100 gram smör
2 dl socker
3 ägg
7,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk ingefära
1,5 msk kanel
1 dl grovhackad mandel
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda smöret och sockret i matberedaren. Elvisp går säkert precis lika bra. Tillsätt ett ägg i taget. Försök här att inte tappa ner hela ägget i matberedaren när den är igång, för då måste man slänga smörblandningen med det puveriserade äggskalet. Det hände nämligen mig igår…
Blanda ihop torrvarorna och häll sen ner det i matberedaren tillsammans med det andra. Häll ut degen på bänken och blanda ihop med mandeln. Dela upp degen i 4 delar, rulla ut korvar och rutsch in i ugnen i 15 minuter.
Ta ut dem och skär korvarna i sneda skorpor, ställ in dem i ugnen igen, den här gången med sänkt värme, ca 100 grader, i typ en halvtimme. Ta ett smakprov för att se om de har torkat inuti.
Voila, mandelbiscotti med kanel och ingefära. Lite julkänsla i köket får man allt!