Manövreringskontroll och en Maltepall

Vaknade sju imorse. Det är det nya halv åtta som från början var åtta. Så kan det gå.  Det är helt okej med mig men jag skulle bli ännu gladare om det innebar att Malte ville gå och lägga sig en timme tidigare. Det har han dock visat att det inte är aktuellt utan det är 21 som gäller. For now.

Efter de vanliga morgonrutinerna bestående av en varsin frukost, påklädning, lek och TV plingade det på dörren. Det var farfar Kaj som skulle vara barnvakt åt Malte medan jag skulle vara iväg på en körlektion. Malte somnade tydligen kort efter att jag hade gått och vaknade när jag kom hem igen, så att passa Malte var inte spreciellt jobbigt idag. Det var ändå snällt av Kaj att komma eftersom J är bortrest.

Den här lektionen körde jag med en annan lärare än jag brukar. Det var dags för manövreringskontroll, ett litet delprov där hon hela tiden sa åt mig vad jag skulle göra och så fick jag göra och så antecknade hon i sin lilla check-lista. Lite som en uppkörning fast med bara manövreringsbiten. Jag blev godkänd med anmärkning. Jag slarvade med rutinerna vid start från vägkant och tittade inte ordentligt i speglarna. Blinka gjorde jag inte heller. Det kommer jag aldrig slarva med igen, jag gillar inte att att få minus i utlåtandet nämligen.

Med sig hade Kaj också en present till Malte. Han levererade den bara så den var inte från honom utan från mina föräldrar. I lagom tid till Maltes födelsedag i juli berättade jag för mamma vad Malte önskade sig; en pall från Bonde of Sweden. Jättesöt liten pyttemöbel med den finurliga detaljen att hans namn är utskuret som pusselbitar i trät. Den går att beställa här och finns i lite olika utföranden. Om man inte vill ha den till sig själv så är det en kanonpresent till någon annan!

Malte tyckte om den direkt!

2 thoughts on “Manövreringskontroll och en Maltepall

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *