Mat och bakelser

Gårdagen började sedvanligt med en frukost ute på verandan. Solen har svett min lilla näsa så den är röd nu. Lycka! Efter frukosten bar det av till affären för att köpa extra stolar inför måndagen. Då kommer hela tjocka släkten från Limassol hit för att äta lunch. Då är det tydligen en högtid som inte vi svenskar firar men som cyprioterna och engelsmännen gillar. Green Monday. Då äter man allt som inte kommer från djurriket. Utom fisk då för det verkar inte räknas som ett djur…

Efter att vi hittat stolar åkte vi, efter önskemål från mig, till konditoriet och köpte tre bitar galatoboureko, mitt favoritbakverk i det cypriotiska köket. Jättemumsigt men inte i närheten av mammas hemmagjorda.

Sen blev det trädgårdsarbete för hela slanten. Ja, inte för min del förstås eftersom I don't do gardening. Vädret var verkligen på topp hela dagen. Hittills har det alltid regnat en skvätt på eftermiddagen men inte igår. Härligt. Solen värmde mig där jag satt på en bänk och tittade på. Engelsmännens katter uppskattade desutom att jag ägnade mig mer åt dem än åt alla kaktusar.

Jag och mamma gick in på eftermiddagen för att påbörja dagens projekt, semmelbak! När vi sitter i vardagsrumet och väntar på att gräddningen ska bli avklarad hör vi ett jäkla liv ute på gården. Den bittra granntanten har satt igång en diskussion med min pappa där hon kallar honom för tjuv. I vanliga fall ignorerar pappa allid hennes tillrop men idag brister det för honom och tjafsar tillbaka. Tålamodet klarar liksom inte hur mycket som helst efter att hon har skickat både polis och kommun på både mina föräldrar och engelsmännen i området. Hon gillar helt enkelt inte att folk har trevligt och skrattar tillsammans så då skickar hon myndigheter på dem istället. Att myndigheterna vänder i dörren när de kommer hit och berättar att tanten är känd som en galning i trakten, hjälper liksom inte. Tålamodet tar slut iaf, så det blev ett himla bråk och munhugg.

Till middag blev det åter en beställning från mig, gyros! Den här bilden är tll dig Vickan.

Och till kvällen bjöds det på semlor så klart! En bra dag helt enkelt, både i mat- och väderväg.

4 thoughts on “Mat och bakelser

  1. Semlorna kan du göra va fan du vill me.. ja e ingen höjdare av semlor… har lite ångest när ja ska äta dom.. undra varför, antagligen för att ja alltid e rätt att få den upptryckt i ansiktet av min syster när ja ska äta första tuggan.
    Men GYROS bilden…. DET, det var bara elakt!!!

  2. men hurrudu.. nu e de redan söndag… välkommen hem till kyland :Pen vecka går lite fort va?? hihi
    å vet du… jag har kört 10-spann (tio hundar framför en släde, en I släden och en på medarna) människor altså…
    weeee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *