Medeltidsdag och barnsäkrande

Gårdagen hade en aktivitet inbokad, nämligen en tur till Skog för att kolla in årets stora händelse här i byggden; Medeltidsdagen. Jag, mamma och Malte packade in oss i bilen medan pappa stannade hemma och passade på att tvätta väggar då det var så fint väder. Solen sken och värmde dessutom, något man inte direkt har blivit bortskämd med den senaste tiden.

Medeltidsdagen bjöd på utklädda människor bärandes på luta, marknadsförsäljning, en smed som jobbade, mat och hönor. Typ. Det var ganska trevligt att strosa runt där bland stånden men förköpte oss gjorde vi inte. Vi hoppade över syltarna, näverkorgarna och linkransarna och köpte istället en flaska honungsmjöd. Malte fick en röd trätax (typ Briokopia) av sin mormor som prutade ner till den halva priset. Den var egentligen inte ens värd det då vi senare på dagen insåg att det främre hjulparet inte rullar så den stackars taxen hasar sig fram!

Malte fick för första gången tillfälle att hälsa på tuppar och hönor men trots att vi gick fram till buren så att han hade de fjäderklädda djuren precis framför näsan så kunde han inte ha brytt sig mindre. Hinken med mat till dem var desto mer spännande. Ett besök på Skansen inom den närmaste tiden är därför inte aktuellt. När vi hade gått runt där i någon dryg timme tackade vi för oss och åkte hem igen. Man ska stödja såna här lokala evenemang ute på bystan så vi kände oss nöjda med vår insats.

Något jag tycker är himla skönt när vi är här uppe är att jag kan ta det ganska lugnt vad gäller övervakningen av Malte. Det sköter sig så att säga av sig självt då man kan räkna med att han håller sig runt och omkring min pappa som alltid sysslar med något spännande. Han sitter ju inte stilla och dricker kaffe som vi andra! Självklart är det mer underhållande att hänga med någon som tvättar och slipar väggar och det tackar vi andra för!
Framåt kvällen blev det lite lagom kalabalik när det blev översvämning i badrummet så någon lugn TV-kväll blev det aldrig riktigt. Jag och mamma gick omkring och var kissnödiga ända tills vi gav upp och fick kissa i en hink. Visserligen en sån där hink med toaring på som är avsedd för just detta ändamål, men ändå! I don’t do mulltoa und so weiter.
Jag fick lite sovmorgon imorse då Malte slog på stort och sov till straxt efter sju. Tack lilla vän. När vi kom upp var min pappa redan uppe och hade värmt upp stugan. Det märks att det börjar bli kallare nu. Malte levde om som vanligt. Gång på gång springer han fram till spisen och vrider igång plattorna. Frysen kan han tack och lov inte öppna då vi har ställt en tung stol framför. Lådorna i vardagsrummet är däremot mäkta spännande då de är proppfulla med sånt som småbarn inte ska leka med. Vad säger ni om vår säkerhetsanordning nedan? Malte och pappous läste saga här på morgonen också. Notera att tavellisten bakom dem är tom. Så ser det ut hemma hos oss också nu för tiden. De är ju så himla roliga att klättra upp till och sen drämma ner i golvet…

Idag har vädret varit grått så vi åkte till Söderhamn istället för att fördriva lite tid. En sån där sugpropp till toaletten blev det men också en vindjacka till Malte. Min checklista inför hösten vad gäller kläder till Malte är inte så himla lång men det är skönt att göra den ännu kortare. För hösten är här nu, ni som inte har märkt det.

8 thoughts on “Medeltidsdag och barnsäkrande

  1. Einai poli xaritomenos o malte!!Ap’ oti fainetai otan megalosei tha ginei opos ton pappou tou pou den kathete lepto.. oli mera vriskoun douleies! To idio kai o papous toy o Themos!!Gonidia!!

  2. Till slut hittade jag kommentarsfältet här läängst ner.
    Iaf, så tycker jag hans stickade tröja är så himla fin. Var kommer den ifrån?

  3. Menar du den gråa? Den köpte jag på Zara, visserligen i juli men du kam ju kolla!

    Om du menar den marinblå så kan det bli knepigare då Malte fick den av sin farmor för säkert ett halvår sedan…

  4. Nai Efi, etsi einai! Den kaithetai lepto! Eimai piso toy sinexeia! Tha ton gnoriseis apo konta se ena mina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *