Medeltidsdagen i Skog

Det här var vårt andra besök på Medeltidsdagen i Skog, bara några kilometer ifrån Stugan där man mina föräldrar bor om sommaren. Ute på landet där det ärligt talat inte finns så mycket liv och rörelse så lägger jag mer än gärna både lite tid och pengar på lokala evenemang för att stödja byggden. Det här är dessutom riktigt bra organiserat med en liten marknad där de säljer allt ifrån hjortronsylt till romsås. Det är yxkastning och ponnyridning, något för alla med andra ord.

Malte är i ärlighetens namn en riktig liten fegis när det kommer till djur. Eller lite finare formulerat; han har stor respekt för djur. På medeltidsdagen fanns en hel del djur, exempelvis hönor till salu, en get, hästar och en påfågel. Jag stod beredd att fota honom när han skulle klappa men han svischade förbi med handen så fort att jag inte hann med. Han har inte förstått tjusningen med att klappa ännu, och inte mig emot, det är skönt att det inte är tvärtom!

Det som i Maltes tycke var roligast på hela medletidsdagen var att få prova hjälmarna. Åka motorcykel sa han om och om igen och provade hjälm efter hjälm. Det slog att åka skrinda med hästlängder (haha!)

När vi tyckte att det började bli nog, och Malte började tappa humöret, såg jag räddningen i saft och muffins som en liten pojke på en filt sålde för en femma styck. Pojken uppskattade dock inte när Malte tyckte att att den där filten var en perfekt ställe att fika på. Nej, nej, ropade försäljarpojken men jag hade inte hjärta att fösa Malte därifrån. Klart att han skulle få sitta på filten och smaska på en chokladmuffin med strössel. Och kan man inte bistå med cafébord så får man faktiskt bjuda på lite filt.

2 thoughts on “Medeltidsdagen i Skog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *