Middag på Il Tempo

20110406-083313.jpg

Det är inte helt lätt att ta bilder i ett mörkt rum men vi försökte i alla fall!

Efter jobbet igår blev det först direkt en tur till Bagarmossens djursjukhus för att för ett återbesök för lilla Silje. Hennes stygn klipptes bort och såret rengjordes en sista gång så nu behöver hon inte åka tillbaka dit mer. Tratten får hon dock ha kvar runt halsen så länge såret inte är helt läkt, vilket också innebär att hon ännu inte får gå ut. Det här ger följder även för oss. Hon är nämligen så himla trött på att sitta inne att hon gnäller genom att jama ni vet så där som katter gör när de ska bråka med varandra. Så där djupt och lite ylande. Så låter hon var femte sekund, ibland så länge som upp till en timme.

Inatt väckte hon oss första gången runt midnatt då hon jamade i säkert fyrtiofem minuter. Hon körde samma race framåt fyra på morgonen. Jag blir tokig! Och hon ger ju inte upp heller! Malte väckte hon åtminstone inte, då hade jag blivit ganska arg.

Igår kväll fick jag i alla fall ta en paus från ylandet i några timmar då jag mötte upp Carro och Kajsa för en middag på Il Tempo på Högbergsgatan. Jag var helnöjd förra gången vi var där men igår var det sämre. Min vongole var alldeles för salt och tiramisun var inte krämig utan istället rinnig och ”skummig”. Det tre millimeter tjocka lagret av kakao som låg ovanpå fick jag skrapa bort. Sällskapet var det dock inget fel på utan jag, Carro och Kajsa hade lika trevligt som vanligt!

Ikväll har jag fått lov att smita iväg igen. Då ska jag nämligen hem till Sofia för att äta god middag och dricka något glas vin. Malte lämnar jag givetvis hemma så nu är det bara att hålla tummarna att tjejerna vill sova tidigt så att de inte stör kaloribombandet. Det kräver nämligen koncentration.

20110406-083324.jpg

20110406-083342.jpg

20110406-083356.jpg

3 thoughts on “Middag på Il Tempo

  1. Il Tempo, var RESTAURANGEN på 90-talet. Var där ofta då, men har inte satt min fot där under 2000-talet, hade näst intill glömt att den fanns…

  2. Räkna inte bort den bara för att jag inte var nöjd igår för sist så älskade jag maten. Testa! På 2010-talet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *