Middag och jordnötspaj i Tyresö

J kom hem lite tidigare från jobbet, han satt redan i bilen medan jag pratade med Vårdguiden. Det var tur för jag hade inte ens hunnit göra klart den jordnötspaj som jag höll på att baka när Malte och Silje råkade i klinsch med varandra. Det blev turbovispning och omrörning för att få den är färdig innan vi åkte ut till Tyresö där det skulle ätas middag. Js farmor och farfar var där också, nyss hemkomna efter en månad i solen.

Malte hade gärna lekt med katterna även här, men de här katterna håller sig mer på höjden än vad Silje gör, så vi slapp några fler incidenter. Mitt psyke hade inte klarat det men med ett vinglas i handen kunde jag känna mig lite lite lugnare i alla fall.

   

Om man tittar noga så ser man att han är röd i sitt högra öga.

Han är glad ändå, tack och lov!  

Jag skulle ha bakat ett annat bakverk som har fått så låga röster i tårtomröstningen att jag tänkte bjuda på den på fredagen istället. Jag insåg dock ganska snabbt att eftersom jag inte hade köpt något marsalavin så måste jag tänka om. Det fick bli en jordnötspaj istället. Jag är ju min värsta kritiker så jag blev inte helsåld på den. Tog faktiskt bara en enda bit men desto fler kokostoppar. Själva bottnen som bestod till 75% av jordnötsmör blev bara smulig och trist. Chokladmoussen som var smaksatt med ännu mer jordnötsmör var desto godare. Riktigt smaskig till och med! Jag skulle kunna göra om den här men då med en annan botten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *