Middagsbesök

Det känns lyxigt att kunna ha middagsgäster hemma hos oss och inte tycka att de är i vägen :). I lägenheten i Hammarbyhöjden hade vi ingen plats att bjuda på middag, det kändes i alla fall inte helt bekvämt. Missförstå mig inte, det var jag som propsade på att vi skulle fira alla julaftnar hos oss i vår tvåa, och jag tyckte om det! Men bekvämt var det inte. Annorlunda är det nu när man faktiskt får plats att hänga tillsammans, några i köket och några framför brasan, utan att vara rädd att råka välta ett vinglas om man flyttar på armen! 😉

Efter att jag och J hade åkt iväg och köpt nya altanmöbler så åkte vi hem och påbörjade middagen. Malte var hyper för han hade fått veta att farmor&Kåre och farfar&Maria skulle komma över och grilla. Nu är verkligen grillsäsongen igång! En riktigt somrig middag blev det med grillad rostbiff och fläskkarré och couscoussallad. Och tillbehör. Jag älskar när det finns många skålar att plocka ifrån.

Efterrätt blev det givetvis också. Jag får krypa till korset och erkänna att det serverades en köpt kladdkaka från Maxi, men vi hade haft en fullspäckad dag så att hinna baka fanns liksom inte. Även om jag gärna hade slängt ihop en smulpaj, det hade passat perfekt in på sommartemat. Men kladdkaka med vaniljglass går alltid hem så jag behövde inte skämmas, den var riktigt god!

Nu är det bara att vänta på att de där extra varma graderna ska komma och hälsa på så att vi kan premiäräta utomhus. Jag avskyr att frysa när jag äter så jag väntar hellre lite för länge än att sitta och huttra vid tallriken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *