Middagsfrid

De senaste veckorna har jag varit väldigt sugen på färdigmat. Då menar jag inte Dafgårds lasagne utan restaurangmat. Här om dagen blev det biff med bambuskott nere på kinesen, igår blev det kyckling med grönsaker i ostronsås från thaiKorat. Snart är det dock slut med det.

På söndag får vi nämligen vår första leverans från Middagsfrid. Det är som ett matabonnemang där man får en matsedel för en vecka och alla råvaror som behövs för de måltiderna. Man får mat som räcker för fem veckodagar och för fyra personer. Perfekt för oss då vi får matlådor till jobbet.

Jag har ingen aning om hur länge vi kommer hålla på med det här men jag kan tänka mig att man slutar till slut pga att man helt enkelt tröttnar på att laga ordentliga maträtter precis varje dag. Det som är positivt är dock att man slipper tänka på vad man ska äta till middag och dessutom blir matsedeln lite mer varierad än vad den är idag. Jag gissar nämligen att makaroner och Scans köttbullar inte finns med alltför ofta på deras meny.

Det ska iaf bli spännande att testa. Förhoppningsvis vidgar vi vår egen matkultur lite och får lite rutin på matlagandet. Gott blir det säkert också! Jag återkommer när vi har fått vår första middagsfridskasse.

3 thoughts on “Middagsfrid

  1. nä nu måste ja få vara lite dum… eftersom du i stort sätt skriver rakt av i din text att ni e dumma… asså?? vad är de för svårt med att handla mat?? och va e de som e svårt med att hitta på vad man ska laga??
    äsch.. töntigt!

  2. När man handlar mat, iaf vi, så handlar v en massa som vi inte behöver som vi sen slänger när det ruttnar. Det kommer vi inte göra mer. Dessutom slipper man handla! Underbart eftersom det är hemsk trist! Men det bästa är ju att vi kommer att laga rätter som vi inte skulle ha lagat i vanliga fall. Vi får väl se vilka rätter det kommer att bli, återstår att se…

  3. Vi testade Middagsfrid i ca ett halvår. Det var så skönt att slippa ränna på Konsum och stå och stirra håglöst på de gamla vanliga hyllorna. Det var flott att kassen lämnades över tröskeln. Råvarorna var nästan alltid riktigt fina. Men ändå sa vi upp vår ”prenumeration”. Skälen var flera: Vi formligen drunknade i quinoa och stora rotfrukter. Det var knappt det gick att stänga kylskåpsdörren till slut. Man får alltså väldigt mycket av vissa varor och vi som ändå är en familj på fyra storknade på alla supernyttiga saker.. Den åttaårige sonen gilade inte särskilt många rätter, så efter ett tag stod vi och lagade dubbelt. Ett annat minus var att det nästan alltid tog betydligt längre tid att få maten klar, än vad företaget själva påstår. Hur som helst så önskar jag dig lycka till med dina nya kosthållning, lita på att ni får matlådor så det räcker. När du sen är mätt och däst kan du alltid kolla in min blogg som tar avstamp i Hammarbyhöjden 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *