Middagsgäster

När jag kom hem möttes jag inte bara av J och Malte utan även av farmor Jeanette och Kåre. Eller haamo och Kåje som Malte kallar dem. Malte älskar verkligen att få besök och visar sig då på sin allra bossigaste sida. De stackars gästerna måste leka med bilar, spela innebandy, läsa hans böcker och titta på hans leksaker. Kom hit, gå dit, hämta det, lämna den. Det är han som bestämmer när vi har gäster och eftersom Maltes farmor är en sucker för Maltes kramar och leenden så får hon inte en lugn stund utan ränner runt och leker som en toka. Själv fick jag sitta bekvämt i fåtöljen och prata med Kåre medan J ägnade sig åt maten. Bra deal!

Att ha gäster en fredag är det bästa sättet att kicka igång helgen på tycker jag. En markering att fredagskvällen inte är som alla andra kvällar utan början på något annat. Dessutom får man äta efterrätt! Jag hade gjort en chokladmousse med apelsinsmak som alla fick äta utom jag som hela veckan har sett fram emot att få smaska i mig det sista glaset av västerbottenparfaiten. Kanske inte ett tecken på ett gott värdinneskap men jag ville verkligen ha den! 🙂 Tyvärr nöjde sig inte Malte med bara moussen utan jag fick snällt dela med mig av min dessert till honom. Så jäkla bittert.

Värt att notera är att det ikväll inte blev fredagskyckling. Va?! Vad är det du säger? sitter du i ditt fredagsmys och tänker bestört. För det gör du väl? Och jo, det stämmer, det blev istället grillad biff, krämig rättiksgratäng och hericot vert. Men kycklingen ligger givetvis i kylen och väntar, imorgon smäller det! En dag för sent men det får gå för den här gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *