Midsommar på Granlund


Bästa presenten på länge! En liten skottkärra!

Vi har ännu inte riktigt fått till några traditioner när det gäller midsommar och firar den på olika ställen varje år känns det som. Förra året firade vi i Tyresö då midsommaraftonen sammanföll med Js trettioårsdag, året innan det tror jag att vi var uppe i Hälsingland. I år var det dags för firande ute på Granlund hos Js farföräldrar. Där har de sitt landställe sedan femtio år tillbaka och J har tillbringat många somrar där.

Väl framme i Vagnhärad så fikade vi lite, sen gick vi bort till badplatsen där en traktor med studentflak väntade. Det är tydligen tradition att barnen får åka misommarflak därifrån bort till dansbanan där stången skulle resas. Det var en ren chansning att vi skulle få med Malte på flaket, jag var helt övertygad om att han skulle fega ur, men han tyckte att det var dökul att åka. Då Malte var för kort för att kunna se ut över sidan så fick jag sätta mig på golvet så fick han stå på mina ben, full koll hade han och han tjöt av iver och lycka när vi åkte den fem minuter långa turen till dansbanan.

Efter att midsommarstången rests och jag hade försökt ta mig några dansvarv runt den tillsammans med Malte nöjde vi oss och gick tillbaka till sommarstugan där vi dukade fram mat i massor. Malte var dock inte intresserad av att äta, det fanns alldeles för mycket att göra på den stora gräsmattan. När vi åkte hem när kvällen närmade sig så hade jag uppgiften att försöka hålla honom vaken tills vi kom hem, men det var fullkomligt omöjligt. Kvittot på en bra dag!

4 thoughts on “Midsommar på Granlund

  1. Vilka härliga midsommarbilder!
    De bilderna på er när ni har kram-kalas är ju lätt värda att förstoras och göras ett kollage av för ett pryda en vägg! Önskar jag hade haft så fina kort med mina barn..

  2. Vet du, det var vår första gång i slottsparken. Vi har nog aldrig fattat hur stort det är där, vi har oftast åkt redan på morgonen, och aldrig firat i Tyresö förut. Men det var nog inte riktigt vår grej. Jag föredrar nog att få åka bort och ha lite lugn och ro, men nu vet vi iallafall hur det är här ute i slottparken…..

  3. Du får se till att någon annan ansvarar för fotograferandet för en gångs skull! Det blir så lätt så att det är man själv som fotar och då är man aldrig med på bild själv…

  4. Pingback: Midsommar! | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *