Midsommar!

Efter att ha legat i feber och halsont under hela lördagen är jag nu tillbaka på banan igen. Denna dag har därför ägnats åt IKEA Kungens Kurva tillsammans med lillasyster Vickan. J cyklade Vätternrundan för att få egentid, jag åker till IKEA. Fail på oss båda tror jag. Varför jag var febrig? För att jag inte var lika rutinerad som Maria och hade på mig en dunjacka på midsommarafton. I slutet av juni 2014. Hela juni har ju varit helt katastrofal. Elva grader dagtid är ju skämmigt!

Men över till själva aftonen då. Det var tänkt att vi skulle firat förra årets midsommarafton på Granlund, Js farföräldrars sommarstuga, men då Malte åkte på vattkoppor så struntade vi i det. Nytt försök i år och nu gick det bättre. Ja om man bortser från kylan då förstås. Efter att vi hade sniglat oss fram genom köerna söderut till Vagnhärad så var den första aktiviteten att spela lite krocket. Tradition kanske? Det var iaf en av sakerna Malte gjorde när han firade midsommar här sist 2011.


Fyra generationer pojkar. Pappa J, farfar Kaj, Malte och farfarsfar Anders.

Efter krocket och lunch så tog vi den lilla promenaden till badplatsen där en skrinda bakom en traktor plockade upp alla som ville få skjuts bort till midsommarstången. Enligt rapport från Maria som hängde med så stromtrivdes Malte där uppe på flaket. Jättekul!

Jag, Anton, J och Kaj promenerade efter och när vi väl kommit fram så hade Malte redan hunnit med två av tre grenar i trekampen.


Koncentrationen.

Jag hade inte trott att Malte skulle vilja dansa runt midsommarstången men efter tävling ärtpåsekastning, bollsparkande osv så gick han upp till stången tillsammans med farfar Anders och dansade runt. Lite stillsamt till en början, och kanske lite avigt, men jag såg nog ett stort leende i hans ansikte när han skuttade runt till Små grodorna!

Vad vi åt? Vi gjorde det enkelt för oss och körde på tårttema. En smörgåstårta före midsommarstången och sen en pavlova till efterrätt. Jag var ganska mätt när vi åkte därifrån. Och kall. Kanske borde investera i en sommardunjacka till nästa år…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *