Midsommarhelgen

Och så är den alltså till ända. Jag har äntligen fått lite tid att blogga medan J försöker natta Malte medan han tittar på Argentina-Mexiko. Vi har haft en kanonhelg. Och en jobbig helg. Jag kommer till det.

Midsommaraftonen, alltså Js födelsedag började sådär lagom lunkande men ändå utöver det vanliga då vi hade besök i form av mina föräldrar som sovit i vardagsrummet. Vi gjorde alla i ordning oss, packade ihop all kalasmat som låg och tryckte i kylen, och så åkte vi ut till Tyresö för att fira midsommar/Js 30-årsdag. Väl framme packade vi ur bakluckan och tog en promenad bort till tomten. Malte skulle somna i barnvagnen och mina föräldrar hade ännu inte sett den plätt mark vi köpte förra sommaren för att slå upp ett hus på. Jag tror att de tyckte att den var helt okej, men lite synd om oss tyckte de också när de såg alla träd som måste fällas. Slitgöra som vi hoppas på att vi själva slipper…

Tillbaka hos Kaj och Maria började vi så smått förbereda maten och dekorera tårtan. Malte fick ta sig ett dopp i poolen också då solen sken på oss, inte helt vanligt en midsommarafton.

På angivet klockslag kom Js farmor, farfar, mormor, mamma Jeanette och hennes man Kåre. Ett lagom stort sällskap på tolv och en halv blev vi, och kalaset kunde börja. Kaj grillade en stor bit entrecôte och till det serverades ugnsstekt potatis, sallad och den obligatoriska hemmagjorda bearnaisesåsen. Till detta drack vi vin (jag missade om någon nubbade eller inte) och mojitos som J och lillebror Oscar blandade till. Jättegoda faktiskt!

Jag som älskar att baka hade tagit tillfället i akt och bakat så mycket jag kunde. Det blev en chokladtårta ur Sött Sweet Dulce som jag har lovat mig själv att baka igenom, en mandeltårta med jordgubbar och grädde, en butterkaka med blåbärsfyllning och marsan och slutligen kolakakor. Och det gick faktiskt åt! Gott tyckte jag själv och det tyckte nog alla andra också.

Det blev en ganska lång dag trots att det inte blev så sen. Klockan halv elva kom vi till Tyresö och straxt efter klockan nio på kvällen packade vi in oss i bilen och åkte hem till Hammarbyhöjden. Inte sent, speciellt med tanke på att det var midsommarafton, men jag var helt slut och gick därför och lade mig direkt när vi kom hem. Det måste varit all frisk luft som tog kol på mig. Och Malte som hade somnat i min famn lite före klockan åtta.

Tyvärr fick jag inte sova helt ostört då Malte började knöla framåt morgontimmarna. Han hade fått feber. Han fick en alvedon och kunde sova några timmar till, men då började istället en dag med en Malte som var väldigt ynklig och periodvis ganska ledsen. Typiskt just den helgen då min mamma och pappa var här för att leka med lillprinsen. Under dagen fick han alvedonpåfyllningar och sov om vartannat. Jag och mamma bestämde oss för att premiäranvända den nyinköpta glassmaskinen och gjorde en vaniljglass med lite krossade chokladlinser och mintgodisar i. De överblivna äggvitorna fick bli små maränger. Detta blev efterrätt till de hemmagjorda hamburgare som vi grillade till middag. Vi hade nämligen finbesök av Panikos, min gudfar och pappas kusin. Malte var på kvällen om möjligt ännu kinkigare och började gråta så fort Panikos såg åt hans håll, jättetråkigt att han fick se en sån sida av Malte när han i vanliga fall är världens gladaste bebis.

Vi fick genomlida ännu en ganska tuff natt men när morgonen kom vaknade en gladare och piggare Malte. Äntligen! Han har haft lite feber under dagen, men inte så mycket att han har behövt någon alvedon. Jag hoppas på att han är helt feberfri imorgon, men för säkerhets skull har jag inte bokat upp mig på något under veckan som kommer. Sista veckan innan J går på semester!

Det var vår midsommarhelg! Både bra och dålig.  Jag avslutar med några bilder från fredagen.

Plaskpaus

En present. Till mig?!

Det är farmors mor som agerar jultomte mitt i sommaren

Hos morfar. Eller pappous.

Farfar grillmästare och morfar Duracellkanin

Det är roligt hos mormor

Fyra generationer med en beskuren J

Medan pappa J öppnade paket satt Malte hos Maria

2 thoughts on “Midsommarhelgen

  1. Men nu syns det ju så tydligt: Malte är ju jättelik sin papous. Kolla in bilden där han håller Malte i famnen… munnen, allt! Nu kan vi ju sluta fundera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *