Min första inlagda sill!

Jag tänkte att nu när jag har tiden så skulle jag ge mig på att lägga in sill för första gången i mitt liv. Att det går väldigt fort hade jag ingen aning om… Idag kokade jag själva lagen som inläggningssillen ska ligga i ett par dagar, nemas problemas, det var ju inga konstigheter med det (förutom chocken över att det var så himla mycket socker i!). Problemet dök upp när jag började inse vilka otroliga mängder sill jag har köpt! Det är så himla väldigt mycket liksom. Sen tillkommer ”köpesillen” som farfar Anders och farmor Lillan kommer med till vår knytisjul. Vi får med andra ord nästan stryka allt annat från menyn och bara äta sill i år! Sill och skinka får det bli.

Det slutade med att jag ”bara” lade in tre av de fyra sillkonserverna. Den fjärde får jag spara till ett senare tillfälle. Till när har jag ingen aning om eftersom J inte ens äter sill!

Den stora burken innehåller ”vanlig” inlagd sill med lite purjo och rödlök. Moroten glömde jag så klart, att glömma åtminstone en ingrediens är lite av mitt signum. De två lite mindre burkarna innehåller sill med bara lagen. Dessa ska smaksättas med röror på måndag, vilka röror har jag inte riktigt bestämt ännu. Jag skulle kunna gå lite wild and crazy, men jag vet inte om jag vågar :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *