Min första pepparkaksdeg

Jag brukar aldrig baka egna pepparkakor hemma. Det känns för basic. Hur svårt är det att kavla ut en färdig deg, stansa ut kakor med formar och grädda i ugnen liksom? Tanken på att göra egen deg har aldrig slagit mig. Men så fick jag ett recept på pepparkaksdeg, ett gammalt sådant då det kommer ända från Maltes farfars mormor Greta. Räkna på det, det blir några år.

Ikväll gjorde jag degen då den ska stå och gosa sig i kylen över natten. En stooor sats blev det, jag kommer att stå och grädda pepparkakor hela dagen imorgon. Farfar Kaj intygar dock att kakorna är så goda (eller kan man verkligen lita på barndomsminnen?) att det ska vara värt det. Receptet innehåller dessutom en ingrediens som jag inte har hittat i andra recept så det här kanske är något speciellt. Jag hoppas på det!

6 thoughts on “Min första pepparkaksdeg

  1. Snälla, kan jag få receptet – har inget pepparkaksrecept här och Ikea säljer inte färdig deg och inga färdiga pepparkakor iår, det har dom gjort tidigare.

  2. Hallå! När går flytten? behöver ni hjälp med ngt? Kram Ankié

  3. Nästnästa lördag flyttar vi! Tack, men vi har bokat in barnvakt så all is set! Men du är välkommen på fika i Tyresö! 🙂

  4. Nu blev jag nyfiken på ditt recept!!! Kan man kanske få det mailat? Bor på en ö i Grekland och försöker varje år baka egna pepparkakor men har fortfarande inte hittat ngt bra recept. Tack snälla!

  5. Hej Christina! Självklart, jag mailar det till dig när jag sitter vid en dator 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *