Mina erfarenheter av Baby Jogger City Mini

20110702-064108.jpg

Jag fick en kommentar av Linda som undrar vad jag tycker om vår vagn Baby Jogger City Mini. Vi köpte den förra sommaren då Malte växte ut Teutonian. Han har korta ben och lång överkropp så han fick inte plats i den längre då huvudet slog i suffletten.

Det vi sökte när vi valde City Minin var att den skulle vara lättkörd, allra helst med fyra hjul, gärna lätt att fälla ihop, bekväm för Malte och ha fullt liggläge.

Trots att City Minin då inte hade fyra hjul, utan vi fick nöja oss med tre, så valde vi den. Efter ett års användning kan vi konstatera både för och nackdelar med vagnen. Lättkörd är den, ingen tvekan. Jag minns inte att jag svor speciellt mycket över den i vintras när snön låg tjock, men då är de ju ganska duktiga på att ploga i Stockholm.

Hade vi kunnat välja två framhjul hade vi gjort det men förra året fanns inte det alternativet. Det är en helt annan körning när man har en trehjuling och det tog ett tag för mig att få in tekniken. Två framhjul är i mitt tycke alltid att föredra, det tycker jag än idag.

Att ha fullt liggläge anser jag vara jätteviktigt när det är en liten en som ska använda vagnen. Malte har sovit otaliga timmar i den, och tack vare den grymma suffletten som når långt ner så har solen inte stört. Att den är plättlätt att fälla ihop är kanon och det finns nog ingen annan vagn som kan slå den funktionen.

Den stora nackdelen som jag ser med Baby Jogger City Minin är att barnet faktiskt inte sitter speciellt bra i den. Även i fullt upprätt position så lutar ryggstödet ganska mycket bakåt vilket innebär att barnet inte kan sitta rakt i den utan alltid bakåtlutad. Det gillar inte Malte så då sitter han istället framåtlutad, något som försvårar när man vill att han ska sova.

Så, skulle jag rekommendera vagnen? Det är svårt att svara på då vi alla värdesätter olika saker hos en vagn. Hade jag vetat att Malte inte skulle sitta perfekt i den hade jag nog letat vidare efter en annan. I övrigt är jag jättenöjd med den, och känner idag att det inte är värt att köpa en ny. Den står oanvänd i veckorna och på helgerna används den ganska lite, egentligen bara för att sova i dagtid.

Jag kan med andra ord inte ge några klara besked…

One thought on “Mina erfarenheter av Baby Jogger City Mini

  1. Verkar inte finnas den perfekta vagnen…Förvänta dig inga stora kulinariska upplevelser när det gäller puzzel på Sjökrogen. Den var ok, men bättre pizzor har jag ätit. Jag vill testa à la carte menyn också för den hade alla förutsättningar att vara god. Mycket fisk och skaldjur såklart, och det borde de ju vara bra på, om man nu ska kalla sig Sjökrog…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *