Mina semmelfunderingar

20120208-203816.jpg

Malte har gått från att bara vilja titta på Pippi till att skifta fokus helt till Karlsson på taket. Igen ska jag tillägga. Själv kan jag bara tänka på en sak. Semlor. Jag MÅSTE äta en semla! Jag vill inte trycka i mig vilken som helst, semlan måste ju vara värda kalorierna så att säga. Efter att ha läst lokaltidningen Mitt i Tyresö har jag bestämt mig för att det får bli semmelpremiär i helgen på Clara & co, det är helt klart på tiden att inviga den lilla butiken/caféet! Inte för att de har Tyresös bästa semlor utan för att det ligger precis utefter den promenadrutt jag vill ta.

Nästa semla ska smakas från Tyresös Bäst i test, vilket otippat är Coop i Tyresö centrum. De gör tydligen vetebullen från grunden, helt oväntat från min sida som är van vid att vi hade bake-offbullar på min tid på Coop i Forum Nacka. Och vi hade ett VÄLDIGT bra bageri.

Min tredje och sista semla år 2012 kommer att intas på semmeldagen om lite drygt två veckor. På semmeldagen köper jag alltid mina semlor från Gunnarssons på Götgatan, det har min mamma lärt mig. Lyxsemlor från Gunnarssons är det verkligen ingen som slår.

Men sen får det vara nog. Tre semlor får vara nog. Det var mina funderingar kring släta bullar, mandelmassa och grädde. Jag antar att ni har antecknat.

8 svar på ”Mina semmelfunderingar

  1. Tack för att du delar detta med oss.
    Tycker du bör överväga bageriet på andra sidan Lidingöbron, som kör semlor med nougat och choklad. Men det blir ju en ganska lång promenad.

  2. Alfvan, du är föräldraledig. Då finns ingen gräns! 😉

    Kaj, det är givet!

    Nougat säger du? Det kan faktiskt vara värt promenaden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *