Mina blommor är döende

Jag planterade fina pelargoner för några veckor sedan, röda och mustiga på vår trevliga balkong. Problemet med den här balkongen är att på något konstigt sätt så rinner allt regnvatten från balkongerna ovanför ner i mina blomlådor. Jag tror iaf att det är därifrån vattnet kommer för så fort som det regnar lite halvmycket så blir lådorna tokfulla så att det tom rinner över.

Det här är inget som blommorna uppskattar. När vi kom hem efter midsommar så var blomlådorna proppfulla och de stackars blommorna var helt övervattnade. De såg verkligen döende ut, men jag kämpade med att hälla ur allt vatten och så fick jag plocka bort alla ruttnande blad som satt på plantorna tills bara hälften av bladen fick sitta kvar. Det var flera veckor sedan men de hade fortfarande inte återhämtat sig och jorden var fortfarande jättefuktig.

Det här möttes jag av efter skyfallet igår.

Jag vet inte hur mycket mer de pallar. Ni ser hur ynklig den andra plantan från höger ser ut. Så såg den inte ut när jag planterade dem.

Vem hade för några år sedan kunnat tro att jag skulle sitta och bekymra mig för plantorna i blomlådorna? Tanten i mig växer sig starkare och starkare. Hon har tagit över fullkomligt inom en överskådlig framtid, det kan jag lova.

6 svar på ”Mina blommor är döende

  1. Min solros på balkongen tyckte inte heller om gårdagens oväder 🙁 Känner inte igen honom längre

  2. Nä, har man verkligen det i blomlådor? Jag har bara lecakulor men det hjälper ju inte när det finns flera liter vatten i lådorna…

  3. ta en spik eller ett grillspett eller nåt liknande och gör hål. Underifrån kan du se vart hålen ska vara, det är liksom ”strutar” uppåt i lådan och högst upp i struten är plasten tunnare just för att man ska kunna göra hål där. Då rinner inte vattnet ut annat om nivån är högre än struten, dvs ca 2 cm.

  4. Tja, de e smällar man får ta. Du kan väl ställa en hink eller två under lådans hål så vattensamlingen som redan bildats får rinna ut och blommorna torka upp lite. Annars får du nog fundera över ditt blomsterval lite – kanske näckrosor kan vara ett alternativ…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *